עשרת השבטים

הלכה ואגדה, מוסר וחסידות
איחוד פעלד
חבר ותיק
חבר ותיק
זיך רעגיסטרירט: זונטאג מאי 20, 2012 6:00 pm
האט שוין געלייקט: 513 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 1430 מאל

שליחה דורך איחוד פעלד »

כ'האב אביסל מורא צו זאגען וואס איך קלער.

אבער די עשרת השבטים זענען געגאנגען אין גלות זעהר זעהר לאנג צוריק, ווען די תורה איז אפילו נאך נישט געוועהן געשריבען נאר ביז ספר דברים אפשר יהושע שופטים אויך. און בימי חזקיהו זעהט אויס אז די תורה איז געפינען געווארען אין בית המקדש. און ווער ווייסט וואס פארע אידען זיי זענען געוועהן ווען זיי זענען פארטריבען געווארען. און פאר לאנגע יארען הגם זיי האבען אהנגעהאלטען מצוות וואס זעהן אויס צו זיין ווי מילה און ציצית, וואס זיי טראגען נאך עד היום הזה, איז קען גאר זיין אז זיי זענען נאך גאנץ "ערליכער" אידן לדעתם. טאמער זיי האבען געגלייבט אין מחמד, און די זקנים דארט האבען איינגעזעהן אז ער איז א נביא איז עס אויך נישט כנגד התורה אזוי ווייט.

והוא רחום יכפר עוון.
א משוגענער באלאנגט אין משוגעים הויז, און א מאלעסטער באלאנגט אין תפיסה!!
אדם המוכה מחבירו יכול לילך לקבול לפני עכו"ם אע"פ דגורם למכה היזק גדול (רמ"א סי' שפ"ח ס"ז), מותר לקצץ ידיו על ידי גוי (ש"ך ס"ק מ"ה).
דעת תורה
שריפטשטעלער
שריפטשטעלער
זיך רעגיסטרירט: מאנטאג מערץ 18, 2013 1:07 am
האט שוין געלייקט: 5895 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 1719 מאל

שליחה דורך דעת תורה »

איחוד פעלד האט געשריבן:אמאהל אין אן אלטען בוך האב איך געליינט אז די עשרת השבטים זענען צוריק געווארען אידען און זענען אויסגעמישט מיט אונז שוין פין בית שני און ווייטער. ער טענה'ט אזוי מכח כמה ראיות. אין תוספות שטייט אויך אזוי.

דו מיינסט מסתמא דעם בבלי'שן תלמוד (אין מסכת ערכין דוכט זיך). נאר דארט שטייט נאך פון אינמיטן בית ראשון.
האזהרה שהזהרנו מלהיות חפשיים במחשבותינו, עד שנאמין דעות המנגדות לדעות שהביאה התורה, אלא נגביל את מחשבתנו ונעשה לה סייג שתעמוד אצלו - והן מצוות התורה ואזהרותיה.
והוא אמרו יתעלה: "ולא תתורו אחרי לבבכם"... זו מינות. (ספר המצוות להרמב"ם ל"ת מ"ז)
דעת תורה
שריפטשטעלער
שריפטשטעלער

שליחה דורך דעת תורה »

יאיר האט געשריבן:
יידל האט געשריבן:איז עס נישט מער ווארשיינליך אז די עשרת השבטים זענען געווארן אסימילירט אין די פעלקער צו וועלכע זיי זענען פארטריבן געווארן? איך פרעג מחוסר ידיעה.

אויבנאויף איז אזוי מסתבר, אבער ס'איז נישט מוכרח אז עס איז נישט געבליבן קיין שום זכר פון זייער עבר.

אין פסוק שטייט אין די נבואה אז זיי גייען ווערן אסימילירט, אבער עפעס סימנים גייט בלייבן ביי זיי אז זיי זענען אידן.
האזהרה שהזהרנו מלהיות חפשיים במחשבותינו, עד שנאמין דעות המנגדות לדעות שהביאה התורה, אלא נגביל את מחשבתנו ונעשה לה סייג שתעמוד אצלו - והן מצוות התורה ואזהרותיה.
והוא אמרו יתעלה: "ולא תתורו אחרי לבבכם"... זו מינות. (ספר המצוות להרמב"ם ל"ת מ"ז)
געפילטע פיש
שריפטשטעלער
שריפטשטעלער
זיך רעגיסטרירט: מיטוואך פעברואר 29, 2012 10:16 am
האט שוין געלייקט: 4586 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 6629 מאל

שליחה דורך געפילטע פיש »

וואס זאגט איר צו די חברה? ס'סאונד ווי איינער האט זיי דאס אויסגעלערענט.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zkB-9dP-HEc[/youtube]
באניצער אוואטאר
יאיר
שריפטשטעלער
שריפטשטעלער
זיך רעגיסטרירט: דינסטאג יוני 26, 2012 9:42 pm
האט שוין געלייקט: 6187 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 8320 מאל

שליחה דורך יאיר »

דעת תורה האט געשריבן:
יאיר האט געשריבן:
יידל האט געשריבן:איז עס נישט מער ווארשיינליך אז די עשרת השבטים זענען געווארן אסימילירט אין די פעלקער צו וועלכע זיי זענען פארטריבן געווארן? איך פרעג מחוסר ידיעה.

אויבנאויף איז אזוי מסתבר, אבער ס'איז נישט מוכרח אז עס איז נישט געבליבן קיין שום זכר פון זייער עבר.

אין פסוק שטייט אין די נבואה אז זיי גייען ווערן אסימילירט, אבער עפעס סימנים גייט בלייבן ביי זיי אז זיי זענען אידן.

וואו שטייט אין פסוק אז עס גייט בלייבן סימנים?
האדם לא נברא אלא להתענג
קאווע טרינקער
שריפטשטעלער
שריפטשטעלער
זיך רעגיסטרירט: זונטאג מערץ 18, 2012 11:01 am
האט שוין געלייקט: 4109 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 7909 מאל

שליחה דורך קאווע טרינקער »

Under influence
איחוד פעלד
חבר ותיק
חבר ותיק
זיך רעגיסטרירט: זונטאג מאי 20, 2012 6:00 pm
האט שוין געלייקט: 513 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 1430 מאל

שליחה דורך איחוד פעלד »

דעת תורה האט געשריבן:
איחוד פעלד האט געשריבן:אמאהל אין אן אלטען בוך האב איך געליינט אז די עשרת השבטים זענען צוריק געווארען אידען און זענען אויסגעמישט מיט אונז שוין פין בית שני און ווייטער. ער טענה'ט אזוי מכח כמה ראיות. אין תוספות שטייט אויך אזוי.

דו מיינסט מסתמא דעם בבלי'שן תלמוד (אין מסכת ערכין דוכט זיך). נאר דארט שטייט נאך פון אינמיטן בית ראשון.

ניין נישט דאס האב איך געמיינט, איך האב געמיינט א בוך אויף ענגליש פין בערך הונדרעט פיפציג יאר צוריק, פין גוגל בוקס. איך געדענק נישט דער נאמען.

וואס שטייט אין די גמרא?
א משוגענער באלאנגט אין משוגעים הויז, און א מאלעסטער באלאנגט אין תפיסה!!
אדם המוכה מחבירו יכול לילך לקבול לפני עכו"ם אע"פ דגורם למכה היזק גדול (רמ"א סי' שפ"ח ס"ז), מותר לקצץ ידיו על ידי גוי (ש"ך ס"ק מ"ה).
דעת תורה
שריפטשטעלער
שריפטשטעלער

שליחה דורך דעת תורה »

אלא מלמד שהחזירן ירמיה ויאשיה מלך עליהן.

די גמרא האט א ראיה ווייל די הלכה איז דאך אז יובל איז נישט נוהג ווען עס איז אין ישראל שרויין על אדמתן, דערווייל זעט מען ירמיה רעדט אין גרויסן פון יובל ווען רוב אידן זענען שוין לאנג פארטריבן געווארן. די גמרא בלייבט מיט א פשטות אז ירמיה החזירן, און קלאוזד קעיס. די שאלה איז אז אויבנאויף אין תנ"ך אין די נבואה אויף זיי איז לכאורה נישט אזוי משמע, קען זיין אז פון א גזירה לרעה איז הקב"ה יא חוזר.

@יאיר, איך געדענק נישט כרגע דער פונקטליכער מראה מקום, איך וועל דארפן נאכקוקן.
פאר הדור
ידיד השטיבל
ידיד השטיבל
זיך רעגיסטרירט: מיטוואך יאנואר 16, 2013 9:50 am
האט שוין געלייקט: 2 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 39 מאל

שליחה דורך פאר הדור »

ב"ה

המקובל מרן הגאון הרב שמעון צבי הורוביץ זצ"ל (יש לציין שהוא נולד בשם קמינצקי ואינו מגזע משפחת הורוביץ המיוחסת), ממייסדי ישיבת "שער השמים" בירושלים, חיבר ספר על מסעותיו בעולם בחיפוש אחר עשרת השבטים בשם 'קול מבש"ר': http://hebrewbooks.org/20732.
מפני שלפי המקובלים עשרת השבטים יתגלו לפני הגאולה השלמה, ר' שמעון צבי נשלח בתרנ"ט לאסיה מטעם מקובלי ירושלים מכל העדות לחקור את הנושא. במשך כשנתיים הלך ברגל או רכב על גמל. הוא גילה שרידים של יישובים יהודים במקומות נידחים המנותקים משאר העולם. הגיע עד טיבט ושלטונות הודו חשדו בו שמניעיו פוליטיים, והוא נאלץ להפסיק את המסע. את חוויותיו במסעו העלה את הכתב בספר "קול מבשר" שיצא לאור בתרפ"ג.
מור וקציעה
היימישער באניצער
היימישער באניצער
זיך רעגיסטרירט: זונטאג מערץ 01, 2015 10:07 pm
האט שוין געלייקט: 470 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 585 מאל

שליחה דורך מור וקציעה »

שליט אפריקני אצל הרב קנייבסקי
שליט שבט אפריקני הגיע ארצה וביקר אצל הגר"ח קנייבסקי • הגר"ח בירך עליו "ברוך שחלק מכבודו לבשר ודם"
משה ויסברג יום ראשון כ"א שבט תשע"ו 22:46 31/01/2016
בילד
הפתעה בבית הגר"ח קניבסקי ברחוב רשב"ם בבני ברק: שליט במדינה אפריקנית הגיע לביקור אצל הרב.

הרב שאל את השליט אם יש לו סמכות להרוג. משהשיב בחיוב קם הרב, חבש את כובעו, לבש את מעילו ובירך עליו "שנתן מכבודו לבשר ודם".

לדברי השליט האפריקני הוא שולט על עוד 300 שליטי שבטים אפריקניים.

האיש הגיע לארץ והתארח אצל הרב דניאל עשור מתל ציון, לאחר שניהל איתו ויכוח על הנצרות.

הוא וחלק גדול מאנשיו מתייחסים לטענתו לשבטי יעקב והם מחולקים לפי כל שבט ושבט. לדבריו הם מקיימים ברית מילה, וכעת בתוכניתו להתגייר יחד עם אנשיו, כך לטענותו. אם כי הם לא נבדקו והדברים מפוקפקים.

בשבת האחרונה, התארח אצל האדמו"ר רבי יוסף יואל קאהן ממבקשי אמונה.

בילד
בילד
בילד
אמר לה ינאי מלכא לדביתהו [=לאשתו], אל תתיראי מן הפרושים ולא ממי שאינם פרושים, אלא מן הצבועים, הדומין לפרושים ואינם פרושים, שמעשיהם כזמרי ומבקשים שכר כפינחס.
תלמוד בבלי סוטה כב ע''ב
באניצער אוואטאר
ליטוואק פון בודאפעסט
שריפטשטעלער
שריפטשטעלער
זיך רעגיסטרירט: מיטוואך דעצעמבער 19, 2012 6:51 pm
האט שוין געלייקט: 3162 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 9133 מאל

Re: עשרת השבטים

שליחה דורך ליטוואק פון בודאפעסט »

דער שליט באקומט גרעסער כבוד ווי דער שליט פון אפסטעיט נ.י. וואס האט אויך אזעלכע רעכטען!

Sent from my HTC Desire 510 using Tapatalk
The greatest obstacle to discovery is not ignorance--it is the illusion of knowledge.
(Daniel J. Boorstin) דא
באניצער אוואטאר
ליטוואק פון בודאפעסט
שריפטשטעלער
שריפטשטעלער
זיך רעגיסטרירט: מיטוואך דעצעמבער 19, 2012 6:51 pm
האט שוין געלייקט: 3162 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 9133 מאל

שליחה דורך ליטוואק פון בודאפעסט »

איך האב אן עצה. פונקט ווי מ'טיילט בשמים יוכ"פ מזכה צו זיין דער עולם מיט א ברכה, אזוי זאל ער גייען פון שול צו שול, און יעדער איינער קען מאכען א ברכה.
אפשר זאל ר' חיים זיך אויך דרייען פון ביהמ"ד צו ביהמ"ד מ'זאל קענען מאכען אשר חלק מחכמתו, און מ'זאל ברענגען סטיפען האוקינגס צו קענען זאגען אשר נתן מחכמתו.

Sent from my HTC Desire 510 using Tapatalk
The greatest obstacle to discovery is not ignorance--it is the illusion of knowledge.
(Daniel J. Boorstin) דא
באניצער אוואטאר
ירח בן יומו
ידיד ותיק
ידיד ותיק
זיך רעגיסטרירט: דינסטאג דעצעמבער 02, 2014 11:15 pm
האט שוין געלייקט: 834 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 700 מאל

בחדרי חרדים

שליחה דורך ירח בן יומו »

מו מעבר לסמבטיון, הפציע פתאום בחיינו 'המלך איו' עם סיפורים מופלאים, על ממלכה נידחת של עשרת השבטים, על מלך כל יכול השולט במיליוני איש ויכול לחסל את מתנגדיו בהינף יד.

התרגשות רבה אחזה בקהל בשל סיפוריו המופלאים של המלך הגולה מטוגו. הבוקר (ג') בירושלים, אנשים נעמדו בתור כדי לברך על האפריקני החביב בשם ומלכות "שנתן מכבודו לבשר ודם".

אך תחקיר שערך 'בחדרי חרדים' מעלה שהאיש החביב והנחמד הזה, שרצונו להתקרב לעם היהודי כנה ומרגש, אולי שלא מטובתו ומתוך כוונת טובות, גרם להכשלת הרבים. הוא לא גולה מטוגו, אלא מתגורר מזה שנים ארוכות בארצות הברית, הוא אולי נושא תואר 'מלך' של שבט בטוגו אך אינו משמש בפועל מלך בשום מקום. הוא מעולם לא התיימר לשלוט על אנשים או להחליט על גורלם. ודאי וודאי שאינו יכול להורות על הרג אדם.

אז מי אתה המלך איו הראשון?

האיש ששמו הינו, לפי תחקיר 'בחדרי חרדים' - פרנסיס פולי בבה, נולד בטוגו והיגר כנער לארצות הברית לפני כעשרים שנה. זמן קצר לאחר מכן החל לכנות את עצמו כ'מלך איו', מאז הינו מציג את עצמו בתואר זה, והוא ייסד מוסד צדקה בשם 'הצלב הירוק' המספק עזרה לאפריקה.

מי שהכיר אותו עוד כנער היה המטיף גורדון ווייט ממהמלין פנסילבניה, ששימש כמיסיונר בטוגו בשנים 1978-1986. "זו הונאה", אמר הכומר לעיתונאי שהתעניין ב'מלך איו', "האיש הזה לא יותר מלך ממני וממך, הוא למד אצלי בבית הספר בטוגו ונודע בשם פרנסיס, לא היו לו בגדים חוץ מזוג מכנסיים וסנדלים, הוא גידל גידולים חקלאיים כמו כולם ואף אחד לא קרא לו מלך".

הכומר שב לארצות הברית ומייד אחריו הגיע פרנסיס, "שילמתי לו כרטיס אוטובוס כדי להגיע לבקר אותי. הוא חיפש דרך לחיות להתפרנס ולהישאר באמריקה. הדבר הבא ששמעתי ממני היה כשהוא הופיע באיזה תוכנית טלויזיה וטען שהוא מלך".

בשיחה עם 'המלך' הוא מסביר: "האיש הזה אני מכיר אותו, הוא השמיץ אותי כמה שנים, וכוונותיו אינן טובות. אבל זה נכון שבטוגו מסיבות בטיחות לא הצגתי את עצמי כנסיך ובן למשפחת מלכים, אבל העובדות הן עובדות ואי אפשר לערער עליהן. אני ממשפחת מלוכה מקומית, ויש לי על כך אישור מהשגרירות בטוגו".

לדברי ה'מלך': "כאשר הגעתי לארה"ב לא רציתי שאיש ידע שאני נסיך מטוגו בשל המצב הפוליטי בטוגו אז הלכתי ועבדתי בקיוסק. עד שמשפחתי גילתה שאני עובד בעבודת דחק ושלחו לי כסף".

מה שנכון נכון, השגרירות אישרה במסמך מאותן שנים כי: "הוד מעלתו המלך היאי איו (פרנסיס פולי באבה), הינו אזרח טוגו המתגורר בארה"ב... הינו מחזיק בתואר הסימבולי והמסורתי של 'מלך גוין', שהוא בעיקרו שבט שהתיישב באזור החוף של טוגו".

הוד מעלתו המלך הוא לפי ההגדרה הזו מעין צ'יף או דומה לשייח בדואי, של שבט בטוגו. כשהוא כלל אינו שוהה בטוגו. מה מקורו של השבט ומה גודלו? מה פשר התואר הזה? מתברר שהעניין פה מפתיע אף יותר ממה שנדמה.

טוגו היא מדינה קטנה במערב אפריקה, המונה כשבעה מיליון נפש, המורכבים מארבעים שבטים שונים. השבטים הגדולים שלה הם "אווא", המונה קרוב ל-30 אחוזים ו'טם' המונה כעשרים אחוזים, השאר מתחלקים לעשרות שבטים.

שבט 'גיון' הוא שבט בן כחצי מיליון נפש שהיגר מאזור 'חוף הזהב' במאה ה-17, כנראה בשל הפחד מסוחרי עבדים, והתיישב באזור טוגו סביב הכפר גולדג'י, כפר קטן בן מאות תושבים. מזרחית לעיר הבירה של טוגו - לומה. כיום חיים כשלוש מאות אלף נפש מבני השבט באזור הזה, ועוד כמאתייים אלף נפש בגאנה הסמוכה.

השבט, תת שבט של הקבוצה האתנית 'גא', הינו לא גדול אבל גילה יכולות לחימה מרשימות. הוא התיישב באזור כשהוא דוחק את רגלי השבטים האחרים. באותם שנים מי ששלטו באזור היו הבריטים שהסכימו לייסוד ממלכה בחסותם סביב הכפר גולדג'י. הכפר הקטן היה מרכז הממלכה של השבט. הוא ירד מגדולותו אך נודע עדיין בכך שנוסד בו טקס שהובא על ידי שבט הגיון בשם הקרוי 'אפקא אפא', טקס של עובדי אלילים. עד היום מתאספים שבטים שונים להשתתף בטקס שנחוג סביב אבן מקודשת להם הניטלת מיער סמוך המקודש להם.

"אני נולדתי בכפר הזה", מספר לנו הוד מלכותו, "זה היה פעם בירת הממלכה והיה לנו ארמון שם".

השבט שלט במחוז בחסות השלטון הבריטי, אחר כך בחסות הצרפתים, ואחר כך בחסות הגרמנים, עד לימי עצמאותה של טוגו. לפי הרשומות, השושלת של המושל במחוז גילדגי החלה בשנת 1680, החל מתחילת הכיבוש הבריטית בשנת 1992, הלך לעולמו גא טוניו פולי באבא ה-14, סבו של פרנסיס. מי שמונה במקומו הוא עוצר בשם פיו טטקבא ואחריו פולי באבא ה-15, השולט במחוז עד עצם היום הזה.

אז איך הגענו ל'מלך איו'? הוא מסביר: "הסבא שלי רצה שאהיה מלך, אבל בסופו של דבר מונה הדוד שלי כי אני לא רציתי, השתתפתי בטקס ההכתרה שלו שהיה מפואר ומרשים, תמורת זאת הוענק לי מעמד סמלי של מלך. אבל הוא מלך בפועל רק של מחוז אחד ואני מלך סמלי לא רק של המחוז אלא של כל טוגו".

לכך שהינו מלך טוגו אין אישור רשמי מגורם ממשלתי, המסמך מהשגרירות די מקפיד לדייק באשר לתפקידו. בתגובה אחרת של השגרירות לעיתונאי מטקסס, אף נוסף, ש"צאצאים טוענים למלכות של שבטים שונים יש לא מעט, גם בטוגו ואפילו בארצות הברית".

הוא אכן הוכר כ'מלך הסימבולי של טוגו' על ידי שימו לב: "נשיא לשעבר של טוגו". לא ברור איזו סמכות יש לנשיא לשעבר לעניין כזה.

יהא אשר יהא מעמדו הרשמי בטוגו, בעיקרו הוא אזרח ארה"ב ואינו שליט של אף מקום, ייתכן ואם מישהו ירצה לברך בשם ומלכות - עליו לנסוע לטוגו לפגוש את הדוד. נראה שאפשר לחסוך את הנסיעה המתישה לחופה של טוגו ולהסתפק בברכה על שייח' בדואי - אלה הנפוצים לרוב במדבריות הנגב.
רב פעלים

עם זאת, יודגש שהאיש החביב נפל לתוך הסערה שלא בכוונה תחילה, שכן משמעות התואר אינה מובנת כראוי למי שאינו מכיר את התרבות השבטית האפריקנית.

אז איך הגענו לעניין הבומבסטי שהינו 'יכול להרוג אנשים'? הוא עצמו מסביר: "נשאלתי על ידי הרב אם אני יכול להכריע גורל של אנשים, באופן עקרוני, בשל המעמד אני יכול להשפיע על גורלם, אבל להרוג? ממש להרוג? לא, גם הדוד שלי השליט בפועל אינו יכול לעשות זאת, אבל ודאי שהוא יכול לשפוט אנשים במסגרת משפט פלילי וכדומה ולגזור את דינם לפי העניין כפי שמחייב החוק. הוא בעצם שופט, אני רק במעמד סמלי, אם כי לו הייתי מושל של ממש הייתי יכול גם להשתתף במשפטים".

ה'מלך' פעיל בשדה הבינלאומי ולו קשרים עם גורמים בינלאומיים בעולם ובייחוד באפריקה. בשנים האחרונות כפי שהוא מספר - הינו משוכנע יותר ויותר שמוצאו יהודי, כפי שכבר סיפר ל'בחדרי חרדים'. אנשיו אומרים שהוא מהול כבר, והוא עצמו מתכוון להתחיל בהליך גיור.

זה הביקור השני שלו כאן בישראל, וכבר בארצות הברית החל להתקרב ליהדות, והוא שמח שהתקבל כאן בהערצה והערכה רבה: "אני חש שאני שב לעם היהודי, שהיה העם שלי תמיד, עכשיו אני לומד יותר ויותר, מניח תפילין, לומד תורה ורוצה להתקרב עוד יותר ליהדות".

ומה באשר למשפחתו בארה"ב? האם הוא נשוי? האם יש לו ילדים?

מקורביו בישראל אמרו ל'בחדרי חרדים' כי האיש היה נשוי בעבר לאשה יהודיה מאיטליה. מקורב אחר אף הגדיל וסיפר ששמע שלבני הזוג היה בן משותף יהודי. אבל פרנסיס עצמו צוחק כשהוא שומע את הדברים. "לא, לא הייתי נשוי מעולם ליהודיה ולצערי אין לי ילדים. הייתי נשוי אמנם לאשה נוצרית בארצות הברית, ולצערינו לא היו לנו ילדים, אבל בסופו של דבר דרכינו התפצלו לכיוונים ששונים והתגרשתי. אני מקווה שלאחר שאתגייר אכן אמצא גם יהודייה כשרה להתחתן איתה".

למרות זאת מקורביו מתעקשים שאכן מדובר היה ביהודיה שהתנצרה אך העניין טרם נהיר, ו'בחדרי חרדים' ניסה להגיע למקורות מידע נוספים בעניין בארה"ב.

מה שברור הוא שיש לקחת רבים מהסיפורים על האיש בעירבון מוגבל - הוא עצמו מכחיש את חלקם וגם מה שאינו מכחיש רצוי לשים בהקשר הנכון.
טמיר
וְאֶת־הָאֶ֜לֶף
וְאֶת־הָאֶ֜לֶף
זיך רעגיסטרירט: מיטוואך אקטאבער 21, 2015 4:07 pm
האט שוין געלייקט: 5304 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 1338 מאל

שליחה דורך טמיר »

הגר"ח גייט יעצט זאגן ברוך שם? אפשר זאל מען מאכן א מעמד אמירת ברוך שם
געשריבן לזכות א גוטע חבר וואס זיכט א חברותא אין ווילי http://www.kaveshtiebel.com/viewtopic.p ... 83#p535783
באניצער אוואטאר
berlbalaguleh
שריפטשטעלער
שריפטשטעלער
זיך רעגיסטרירט: דינסטאג יולי 17, 2012 12:57 pm
האט שוין געלייקט: 25361 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 15512 מאל
קאנטאקט:

שליחה דורך berlbalaguleh »

טמיר האט געשריבן:הגר"ח גייט יעצט זאגן ברוך שם? אפשר זאל מען מאכן א מעמד אמירת ברוך שם

טמיר: ווי משוגע דאס קלינגט, קען עס נאך ווערן א חפצא. וואס די חסידים (לאו דוקא) קענען באווייזן איבער זייער'ס א גדול קענמען נישט פאראויסזאגן. אז מ'קען מאכן א מעמד קריעת ים סוף מיט א בעיבי פול אנגעפולט מיט וואסער. און די רבי איז אנגעטון מיט זיין קאלפיק בתפארתו. און ער זאגט נאך תורה מיט א תמימות'דיגן פנים. אן אן אויספלאץ אינמיטן די ..."דברי טעירע"...איז שוין נישט קיין קשיא אויף גארנישט...!
פארשפארט