זאכן וואס כ'וויל וויסן
-
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: מיטוואך פעברואר 29, 2012 10:16 am
- האט שוין געלייקט: 4586 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 6629 מאל
שליח האט געשריבן:אהא. Stay Calm With Gefilte Fish .
גראדע געדענקט איך נישט כ'זאל באקומען א פריוואטע הודעה ביים איינשרייבן. דיסקרימינאציע?
שוין אריבער א לאנגע תקופה זייט איך האב מיך איינגעשריבן, אפשר באקומט מען טאקע נישט. אבער כ'האב יעצט געטשעקט, אויב איז מען אויפן אינבאקס פעידזש אפילו אויב מ'לייענט נישט קיין הודעה ווייזט עס אויך "זע פריוואטע הודעה".
- לעיקוואד
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: מאנטאג סעפטעמבער 10, 2012 7:22 am
- האט שוין געלייקט: 1536 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 6289 מאל
- קאנטאקט:
איך מיין אז די פשוטע פשט איז אז עס איש א קיצור זיי דיר און מיר געזונט. אבער אוודאי איז יואב'ס כוונה אויך א גוטע כונה. כל ישראל ערבים זה לזה, א צוויטער מענטש'ס טובה איז מיין טובה.
I have a dream
Martin Luther King ~
Martin Luther King ~
- שליח
- ידיד השטיבל
- זיך רעגיסטרירט: זונטאג אוגוסט 11, 2013 11:43 am
- געפינט זיך: th dimension'∞
- האט שוין געלייקט: 459 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 767 מאל
ר' [tag]חכם באשי[/tag], אויב מעג איך פרעגן, זענט איר טאקע דער פון וועמען מ'רעדט דא?
אויב יא, וואלט איר געקענט אהער צוריקשלעפן אייער ידיד ר' [tag]ישבב הסופר[/tag]?
אויב יא, וואלט איר געקענט אהער צוריקשלעפן אייער ידיד ר' [tag]ישבב הסופר[/tag]?
ראית איש חכם בעיניו תקוה לכסיל ממנו (משלי כו יב).
Skepticism is not necessarily a badge of tough-mindedness; it may equally be a sign of intellectual cowardice ~ John Beloff
-
- מאנשי שלומינו
- זיך רעגיסטרירט: מיטוואך מערץ 21, 2012 11:53 am
- האט שוין געלייקט: 29 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 133 מאל
- חכם באשי
- ידיד השטיבל
- זיך רעגיסטרירט: דאנערשטאג סעפטעמבער 12, 2013 7:41 pm
- האט שוין געלייקט: 244 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 212 מאל
[tag]ישבב הסופר[/tag] וואס קאסט אסאך,
אייך האבן זיך נישט דערמאנט אז אזוי ווי דער היינטיגע טאג קען מען שוין מעגלעך איבערטייטשען פון די הייליגע צונג צו אידיש, נעבן די האנט פון גוגעל טראנסלעיט.
(ישבב היקר,
לא זכרתם שכהיום כבר אפשר לתרגם מלשון הקודש לאידיש, על ידי תירגום-גוגל.)
אייך האבן זיך נישט דערמאנט אז אזוי ווי דער היינטיגע טאג קען מען שוין מעגלעך איבערטייטשען פון די הייליגע צונג צו אידיש, נעבן די האנט פון גוגעל טראנסלעיט.
(ישבב היקר,
לא זכרתם שכהיום כבר אפשר לתרגם מלשון הקודש לאידיש, על ידי תירגום-גוגל.)
אנו עם קטן והקדוש ברוך הוא שיגר לנו ענקי רוח ופיצה אותנו באיכות ענקית על המזער של החומר. [קרעדיט: מר פרס על רבינו עובדיה זצוק"ל]
- חכם באשי
- ידיד השטיבל
ישבב הסופר האט געשריבן:נדרשתי ללא שאלוני, והימים קצרים והמלאכה בהם מרובה על כן ארשום קנצי מילין. החכם באשי דנן אינו חכם באשי של פורום אוצה"ח, כיון שההוא אינו שולט בשפת אידיש. וממילא הם כשני יוסף בן שמעון הדרים בשני ערים נפרדים, ולא הרי זה כהרי זה.
ואני הייתי מתנסח כך:
...כיון שהוא לא שולט בשפת האידיש, כנראה שמדובר בשני יוסף בן שמעון שגרים בשתי עיירות נפרדות, ולא הרי זו כהרי זו.
תראה, לשון הקודש של הספרים האידישאים זה לא אותו לשון הקודש של אלו שזו שפת האם שלהם.
אנו עם קטן והקדוש ברוך הוא שיגר לנו ענקי רוח ופיצה אותנו באיכות ענקית על המזער של החומר. [קרעדיט: מר פרס על רבינו עובדיה זצוק"ל]
-
- מאנשי שלומינו
-
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: זונטאג מערץ 18, 2012 11:01 am
- האט שוין געלייקט: 4109 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 7909 מאל
- קאמענטירער
- ידיד ותיק
- זיך רעגיסטרירט: דאנערשטאג מערץ 21, 2013 5:06 am
- געפינט זיך: אין די ווירטואלע וועלט
- האט שוין געלייקט: 306 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 672 מאל
-
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: זונטאג מערץ 18, 2012 11:01 am
- האט שוין געלייקט: 4109 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 7909 מאל
קען באשטיין צו וויסן
ס'נישט אזוי וויכטיג, אבער אז כ'וואלט געקענט באשטיין צו וויסן.
דא, בערך ביי 7:00 זאגט אן עסקן, בנוכחת אדמו"ר מהר"א מסאטמאר, פאר קאומו, וואס איז געקומען בין כסא לעשור צו נעמען א ברכה לקראת די בחירות "דא - וואו מ'האט אים אויפגענומען - איז די רבי'ס סוכה, ס'איז א הייליג פלאץ, די רבי האט געפילט אז דא איז פאסיגע פלאץ אייך אויפצונעמען..."
מיין שאלה איז, איז א סוכה הייליג פאר סוכות?
צווישען אנדערע זעהט מען די רעבעצין. מסתמא, just in case קאומאו וועט רעדן אין עברית, זאל זיין איינער ווער ס'קען איבערטייטשען.
דא, בערך ביי 7:00 זאגט אן עסקן, בנוכחת אדמו"ר מהר"א מסאטמאר, פאר קאומו, וואס איז געקומען בין כסא לעשור צו נעמען א ברכה לקראת די בחירות "דא - וואו מ'האט אים אויפגענומען - איז די רבי'ס סוכה, ס'איז א הייליג פלאץ, די רבי האט געפילט אז דא איז פאסיגע פלאץ אייך אויפצונעמען..."
מיין שאלה איז, איז א סוכה הייליג פאר סוכות?
צווישען אנדערע זעהט מען די רעבעצין. מסתמא, just in case קאומאו וועט רעדן אין עברית, זאל זיין איינער ווער ס'קען איבערטייטשען.
Under influence
- חכם באשי
- ידיד השטיבל
ישבב הסופר האט געשריבן:לא הרי זו כהרי זו? [העיירות] (הערים) הם הנושאים, או ה'יוסף בן שמעון'ים?
ולמה אתה מעדיף 'עיירה' על 'עיר'? הרי לשון הגמ' הוא חיישינן לשני יב"ש הדרים בעיר אחת".
כל דברי הדר"כ צ"ת
כוונתי להגיד, שאם אני הייתי אותו חכם באשי, אני הייתי מתנסח בעברית צחה, ולא בלשון קודש של הספרות האשכנזי.
-
- מאנשי שלומינו
- berlbalaguleh
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: דינסטאג יולי 17, 2012 12:57 pm
- האט שוין געלייקט: 25361 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 15512 מאל
- קאנטאקט:
-
- חבר ותיק
- זיך רעגיסטרירט: מאנטאג אפריל 09, 2012 9:21 pm
- האט שוין געלייקט: 3807 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 1797 מאל
איז דאס ווייל יעדער מענטש שפיערט מיט א צוויטנס צער אדער ווייל יעדער מענטש גלייכט מאחורי?
רעדאגירט געווארן צום לעצט דורך 1 אום נולד מאוחר, רעדאגירט געווארן איין מאל בסך הכל.
- berlbalaguleh
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: דינסטאג יולי 17, 2012 12:57 pm
- האט שוין געלייקט: 25361 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 15512 מאל
- קאנטאקט:
חכם באשי האט געשריבן:ישבב הסופר האט געשריבן:לא הרי זו כהרי זו? [העיירות] (הערים) הם הנושאים, או ה'יוסף בן שמעון'ים?
ולמה אתה מעדיף 'עיירה' על 'עיר'? הרי לשון הגמ' הוא חיישינן לשני יב"ש הדרים בעיר אחת".
כל דברי הדר"כ צ"ת
כוונתי להגיד, שאם אני הייתי אותו חכם באשי, אני הייתי מתנסח בעברית צחה, ולא בלשון קודש של הספרות האשכנזי.
זה כמו "הרב" ישראל מ. סופר שמתלונן בעיתון (מתמרמר בצייטונג, כלשון קדשו.) שהס"מ ר"ל הכשיל את עם ישראל (הס מלהזכיר) עם השפה הטמאה אשר הציונים בדו מליבם, ר"ל מהאי דעתא , טפוי, פוי, פוי. .