נתניהו'ס זון פאראורזאכט טומל צוליב דעיטען א נארוועגישן שיקסע
- מאטי
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: מאנטאג אוגוסט 27, 2012 5:06 pm
- האט שוין געלייקט: 3382 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 4490 מאל
אויב לערנען און קענען הייליגע תנ"ך איז אן אנדייטונג אויף סוקסעס. וואלט איך געטשאלענזשד יוצאי ישיבת רבינו יואל ארויסצושטעלן א קאנדידאט זיך צו פארמעסטן מיט אבנר נתניהו דער אנדערער זון --גראדע א דתי-- ווער ס'קען בעסער לערנען.
My enemy showed me an Olive Branch, upon closer observation it turned out to be covered in Fig Leaves
-
- היימישער באניצער
- זיך רעגיסטרירט: דאנערשטאג יוני 28, 2012 2:00 am
- האט שוין געלייקט: 161 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 195 מאל
איש עברי האט געשריבן:בכל אופן האט נאך אלס די ציוניסטישע באוועגונג ברוך השם געראטעוועט מיליאנען אידן פון התבוללות
נאר א אנטי סאטמארער פערד קען אזאנס זאגן. ווען מ'שטעלט דאס צוזאם מיט וויפיל ערליכע אידן זיי האבן אפגע'שמד'עט.
Η aroinim είναι μια ηλίθια άτομα, ραβίνος τους Aron μπορεί να κάνει κανένα λάθος!
- איש עברי
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: מיטוואך יאנואר 01, 2014 6:41 pm
- האט שוין געלייקט: 997 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 1854 מאל
מאטי האט געשריבן:אויב לערנען און קענען הייליגע תנ"ך איז אן אנדייטונג אויף סוקסעס. וואלט איך געטשאלענזשד יוצאי ישיבת רבינו יואל ארויסצושטעלן א קאנדידאט זיך צו פארמעסטן מיט אבנר נתניהו דער אנדערער זון --גראדע א דתי-- ווער ס'קען בעסער לערנען.
- איש עברי
- שריפטשטעלער
sefish האט געשריבן:איש עברי האט געשריבן:בכל אופן האט נאך אלס די ציוניסטישע באוועגונג ברוך השם געראטעוועט מיליאנען אידן פון התבוללות
נאר א אנטי סאטמארער פערד קען אזאנס זאגן. ווען מ'שטעלט דאס צוזאם מיט וויפיל ערליכע אידן זיי האבן אפגע'שמד'עט.
איך רעד נישט פון היסטאריע, און מ'קען דן זיין אויף דאס וואס דו זאגסט אז מוועט אריינגיין אין נומערען און אין סטאטיסטיקס, אבער עס איז קלאהר אז אזא מאסשטעבליכע תשובה באוועגונג וואלט אויך נישט געקענט צושטאנד קומען אהן דעם וואס מיר האבן ב"ה א אייגענע מדינה
-
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: מיטוואך פעברואר 29, 2012 10:16 am
- האט שוין געלייקט: 4586 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 6629 מאל
- shem-tov
- ידיד ותיק
- זיך רעגיסטרירט: זונטאג מערץ 10, 2013 1:35 pm
- האט שוין געלייקט: 379 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 799 מאל
אן זיך אריינלאזען אין א דעבאטע וויפיל מיליאנען בעל עבירות די מדינה האט ליידער פראדעצירט. ועל אפם וחמתם ווערן אבער די קינדערלעך בעלי תשובה נאכן זיך כאפן אין וואסערע פלאנטער די מדענה האט זיי אריינגעפירט מיט זייערע גאולה ליצנות און התחלתא דגאולה מעשיות. פרעג יעדען פרומען ישראלי היינט צו טאגס צו די מדינה איז טוב ליהודים צו נישט איז אבער זיכער אז זיי האבן אויסגעריסן מיטן שורש יעדע איינציגען עיקר פון די דרייצען אני מאמין'ס איבערהויפט די לעצטע צוויי אז אפי חוץ לארץדיגע יודן ווארטן שוין נישט אזוי אויף משיח כימי קדם ווייל אין הארץ טראכט מען אפשר דאך וועט צען ארויפלויפן קיין ארץ ישראל בעת צר.
ווען איך זאג אז די מדינה איז דורכגעפאלן ווייל ביביס בחור גייט אויס מיט א גויטע מיין איך נישט אז סאיז ביי אונז דורכגעפאלן. ביי אונז איז עס אדורכפאל שוין פון ה אייר תשח. איך רעד ביי די וואס פלעגן גלייבן אין ציונות זענען זיי שוין מודה אז סהאט נישט געארבעט
ווען איך זאג אז די מדינה איז דורכגעפאלן ווייל ביביס בחור גייט אויס מיט א גויטע מיין איך נישט אז סאיז ביי אונז דורכגעפאלן. ביי אונז איז עס אדורכפאל שוין פון ה אייר תשח. איך רעד ביי די וואס פלעגן גלייבן אין ציונות זענען זיי שוין מודה אז סהאט נישט געארבעט
למעשה לאמיר טאן מצוות ומעשים טובים
- הערשי
- ידיד השטיבל
- זיך רעגיסטרירט: דאנערשטאג מערץ 07, 2013 3:27 pm
- האט שוין געלייקט: 203 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 948 מאל
ס'איז לעכערליך צו טענה'ן אז די מדינה איז דער גורם פאר התבוללות. נתניהו האט שטודירט אין די פאראיינגיטע שטאטן אונטער די אמעריקאניזירטע נאמען בען נעט. ווען ער פארבלייבט ווען דא וואוינען וואלטן זיינע קינדער געהאט פיל העכערע שאנסן פאר אסימילאציע. ווי אויך קען מען נישט ארויסדרינגען פון די ספעציפישע פאל אז די מדינה טוט א שוואכע ארבייט אין אריינפרעגן א אידישע אידענטיטעט. OTD קינדער מאכן זיך איבעראל און ביי די שענסטע משפחות. נאר ווי עס שיינט האט זיך נתניהו אויפגעטון פאר די נארוועגישע פרעמיער אז זיין יאיר'ל זעט זיך מיט א נארוועגיש מיידל. אויף דעם קען מען אים טייטלן היתכן. די פרעמיער פון ישראל וואלט געדארפט צו אפרעדן התבוללות, און אז ס'גייט אים נישט אינדערהיים איז כאטש פאק איין.
היט זיך פון א סבלן'ס כעס.
- מאטי
- שריפטשטעלער
פון נארוועגיעס פרעימיער פוינט אף. View האט ער געטון וואס יעדער פירער וואלט געטון זיך טרעפענדיג אזוי. דאך, וואלט ביבי געקענט שווייגן און איינשלינגען דעם עטישע פראטאקאל וואס פארלאנגט זיך וואוסענדיג צו מאכן פון די אבוויעס.
My enemy showed me an Olive Branch, upon closer observation it turned out to be covered in Fig Leaves
- בנימין נתניהו
- א גאסט אין שטיבל
- זיך רעגיסטרירט: דינסטאג יאנואר 28, 2014 12:40 pm
- האט שוין געלייקט: 2 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 40 מאל
- קאנטאקט:
שלום רב.
בדרך כלל אני לא נוהג להתווכח אם אזרחים, בטח לא עם חרדים, ובטח לא על אתר אמרקאי בשפת יידיש. אבל חובה עלי להבהיר את הדברים הללו: אני ורעייתי שרה, גאים עם הילדים שלנו, וזכותם להתאהב עם מי שבא להם. החיים הרומן של בני יאיר, זה לא ענין של אף אחד, ואני בטוח שאם הוא יחליט להתחתן עם גויה, הוא יגייר אותה לפני זה.
בדרך כלל אני לא נוהג להתווכח אם אזרחים, בטח לא עם חרדים, ובטח לא על אתר אמרקאי בשפת יידיש. אבל חובה עלי להבהיר את הדברים הללו: אני ורעייתי שרה, גאים עם הילדים שלנו, וזכותם להתאהב עם מי שבא להם. החיים הרומן של בני יאיר, זה לא ענין של אף אחד, ואני בטוח שאם הוא יחליט להתחתן עם גויה, הוא יגייר אותה לפני זה.
ראש סיעת הליכוד, וראש ממשלת ישראל.
- zurich
- ידיד ותיק
- זיך רעגיסטרירט: מיטוואך מאי 16, 2012 12:34 am
- האט שוין געלייקט: 532 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 290 מאל
בנימין נתניהו האט געשריבן:שלום רב.
זאג דו האסט ערענסט נישט וואס צו טיהן אז דו האסט מחליט געוועין צו עפענען א נייע ניק פאר דעים?
- איש עברי
- שריפטשטעלער
כבוד ראש ממשלת ישראל מר בנימין נתניהו
לכבוד ולעונג הוא לנו לצרף לחבורתנו אישיות נכבדה כמוך, אנו מבקשים ממך להשאר כאן אתנו ולהבהיר את דעתך בנושאים הנוגעים למדינת ישראל, אבל אני מייעץ לך להיזהר מלהיגרר לויכוחים מיותרים עם חלק מחברי השטיבל שכל כוונתם הוא לעורר מהומות ולחולל משברים, ולהתקיף ולהגיב בשפה נמוכה
לכבוד ולעונג הוא לנו לצרף לחבורתנו אישיות נכבדה כמוך, אנו מבקשים ממך להשאר כאן אתנו ולהבהיר את דעתך בנושאים הנוגעים למדינת ישראל, אבל אני מייעץ לך להיזהר מלהיגרר לויכוחים מיותרים עם חלק מחברי השטיבל שכל כוונתם הוא לעורר מהומות ולחולל משברים, ולהתקיף ולהגיב בשפה נמוכה
- בנימין נתניהו
- א גאסט אין שטיבל
- קאנטאקט:
תודה רבה איש עברי.
הסיבה שהחלטתי להצטרף לפורום אזרחי, צעד שאני באופן שיגרתי לא לוקח, הינה כדי להראות סולידריות עם מתונים שבין המגזר החרדי, אותם שפתוחים לדעות והשקפות שונות. אני רגיל להיות מותקף ע"י גורמים שונים על בסיס יום יומי, ואני יודע איך לטפל בזה.
כמובן, לא אוכל לענות בכל שעה ביממה ואני מתנצל בהקדם.
הסיבה שהחלטתי להצטרף לפורום אזרחי, צעד שאני באופן שיגרתי לא לוקח, הינה כדי להראות סולידריות עם מתונים שבין המגזר החרדי, אותם שפתוחים לדעות והשקפות שונות. אני רגיל להיות מותקף ע"י גורמים שונים על בסיס יום יומי, ואני יודע איך לטפל בזה.
כמובן, לא אוכל לענות בכל שעה ביממה ואני מתנצל בהקדם.
- מאראנצןזאפט
- ידיד ותיק
- זיך רעגיסטרירט: דינסטאג יאנואר 22, 2013 2:15 pm
- האט שוין געלייקט: 1544 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 2255 מאל
איך בין תמימות'דיג איז דער בנימין נתניהו ניק א וויץ? אויב אזוי פארוואס טראגט עס צו זיין פעיסבוק בלאט און וויאזוי האט באריסטא צוגעלאזט אז עמיצער זאל זיך רופן אויף דעם נאמען פון א צווייטער איד.
איך עפן א ניק מנשה פילאף.
איך עפן א ניק מנשה פילאף.
צו די חשוב'ע רעדאקציעס פון אידישע אויסגאבעס: אדם אוסר את שלו, עס איז נישט ערלויבט זיך צו באנוצן מיט מיינע ארטיקלען אן קיין בפירושער ערלויבעניש. איר קענט אייך מיט מיר פארבינדן אין אישי. א דאנק פון פאראויס.
- shem-tov
- ידיד ותיק
- זיך רעגיסטרירט: זונטאג מערץ 10, 2013 1:35 pm
- האט שוין געלייקט: 379 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 799 מאל
שלום עליכם כבוד הראש הממשלה. שמע בני מוסר עמיך, באמת אין לי האפשרות לדבר עמך בכל יום כי כאשר ידעת יש עלי איסור גדול מאת הרבי הגדול מסאטמאר זי"ע לבא לבית הכנסת. אע"כ שמחה גדולה אצלי שאתה .
ראה שאני סאטמורי וכנראה גם אתה לא חם על המדינה כ"כ כי החינוך בביתך בולט כפגום. שני בניך הם בעלי תשובה וכעת בנך הולך עם גויה, ממש אתה מצחיק על המדינה וזה כואב על כל הארץ. עכשיו בנימין יקירי תא שמע הגיע עת להתקרב אותך אל השיטה שלנו. עשה המכה בפטיש גדול על המדינה ממש ליצי ליצנות וכשאתה מגיע אל הסוף של הטורם שלך עשה מודעה גדולה שאתה מתחרט על הכל מה שעשית ומכאן ואילך אתה חרדי משום שיש לך שכל שלהיות יהודי אחד צריך להיות מאמין בהשי"ת והתורה. וא"א להיות יהודי אמיתי בלא זה. ודוקא חסיד סאטמורי אבל לא סאטמורי חרדי סתם כי כמה יוסף איכא בשוקא. לא ארוני ולא זאלוני ולא בני יואל רק מאנשי שלומינו אנשי הקאווע שטיבל וחסיד בהדברי יואל. ביבי עזוב את נערענים שם בעוד מועד. וכעת נא לסלוח אותי כי עכשיו אתה ציונילצערי הרב ואין אני צריך לדבר עמך כי אתה רשע וראש הממשלה של המדינה שעוקרים בה כל הי"ג עיקרים בשמחה רבה. ועד יום מותך תחכה לך אם ישוב מיד תקבלו. כל טוב. מה אתה אומר
ראה שאני סאטמורי וכנראה גם אתה לא חם על המדינה כ"כ כי החינוך בביתך בולט כפגום. שני בניך הם בעלי תשובה וכעת בנך הולך עם גויה, ממש אתה מצחיק על המדינה וזה כואב על כל הארץ. עכשיו בנימין יקירי תא שמע הגיע עת להתקרב אותך אל השיטה שלנו. עשה המכה בפטיש גדול על המדינה ממש ליצי ליצנות וכשאתה מגיע אל הסוף של הטורם שלך עשה מודעה גדולה שאתה מתחרט על הכל מה שעשית ומכאן ואילך אתה חרדי משום שיש לך שכל שלהיות יהודי אחד צריך להיות מאמין בהשי"ת והתורה. וא"א להיות יהודי אמיתי בלא זה. ודוקא חסיד סאטמורי אבל לא סאטמורי חרדי סתם כי כמה יוסף איכא בשוקא. לא ארוני ולא זאלוני ולא בני יואל רק מאנשי שלומינו אנשי הקאווע שטיבל וחסיד בהדברי יואל. ביבי עזוב את נערענים שם בעוד מועד. וכעת נא לסלוח אותי כי עכשיו אתה ציונילצערי הרב ואין אני צריך לדבר עמך כי אתה רשע וראש הממשלה של המדינה שעוקרים בה כל הי"ג עיקרים בשמחה רבה. ועד יום מותך תחכה לך אם ישוב מיד תקבלו. כל טוב. מה אתה אומר
למעשה לאמיר טאן מצוות ומעשים טובים
- מאטי
- שריפטשטעלער
זאג נאר.. דו ביסט אפשר אלטר משה גאלדבערגער?
- בנימין נתניהו
- א גאסט אין שטיבל
- קאנטאקט:
כבוד מר שם טוב.
מדינת ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית, ומעניקה שווין לבני כל מגזר, דת ומין. מדינת ישראל פורחת לתפארת עמנו ומובילה בתחומים רבים כמו הייטק ורפואה. מדינתינו משרתת את עם ישראל וצרכיה, והיא מקום מקלט להעם היהודי ללא הבדל בין אמונתם.
ילדיי מנהלים את חייהם הפרטיים כל אחד ע"פ רצונו וכמאמר הכתוב איש באמונתו יחיה.
אם הנך בוחר חיים רדיקאלי אנטי מדינת ישראל, זו זכותך, ואנו מכבדים את זה.
מדינת ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית, ומעניקה שווין לבני כל מגזר, דת ומין. מדינת ישראל פורחת לתפארת עמנו ומובילה בתחומים רבים כמו הייטק ורפואה. מדינתינו משרתת את עם ישראל וצרכיה, והיא מקום מקלט להעם היהודי ללא הבדל בין אמונתם.
ילדיי מנהלים את חייהם הפרטיים כל אחד ע"פ רצונו וכמאמר הכתוב איש באמונתו יחיה.
אם הנך בוחר חיים רדיקאלי אנטי מדינת ישראל, זו זכותך, ואנו מכבדים את זה.