ומי קרי לחינוך השלמה, והא תניא אי זה חינוך היה רגיל לאכול בשתי שעות מאכילין אותו לשלש בשלש מאכילין אותו בארבע? אמר רבא בר עולא תרי חנוכי הוו: (יומא פ"ב ע"א)
געזוכט איינער וואס איז גוט אין דקדוק לשה״ק, ביטע שיקען אין פרטי.
ומי קרי לחינוך השלמה, והא תניא אי זה חינוך היה רגיל לאכול בשתי שעות מאכילין אותו לשלש בשלש מאכילין אותו בארבע? אמר רבא בר עולא תרי חנוכי הוו: (יומא פ"ב ע"א)
גלות יוד האט געשריבן:ידוע שכשרוצים לעשות תשובה ילבש שחורים וילך למקום שאין מכירין אבל כהיום נשתנה המנהג כשרוצין להתנהג שונה..... אז הולכין בקיץ למקום שאין מכירין וכו'
אגב חורפא ולפום ריהטא טעית, כי זה המאמר אינו שייך כשרוצים לעשות תשובה, רק כשרוצה לחטוא
ואפשר לתרץ הקושיא ולדרוש טעם לשבח, שכשעושין תשובה צריכין להיות באותו מקום וכו', ממילא החטא והתשובה תרווייהו באותו מקום, ודו"ק.
בן תמליון האט געשריבן:כבוד הרב גם לי שאלה גדולה לשאול הגם מגונה ההכרח לא יגונה.
היות שהעגול המפורסמת של הנשים הנה ממש אצל חלוני בקאנטרע (ידוע כן קרא לה המלך רבי יואליש) ולבושי הטורבאנס מצפצפין בקול עד משמורה השניה של הלילה (זמן שא.. מספרת וכו') וזה מביא לתוצאות לא מנעימים ואכמ"ל כליו"ח. האם אני מחויב למחות לצעוק שששאא בכל כוחי וכונתי או כשם שמצוה לומר דבר הנשמע כך מצוה לא לומר שאינה נשמע והוא רחום יכפר עון.
הנסין הראה ששום דבר שבעולם לא יועיל לגרש הני נשי יענטאס טאליבענטאס ואף לא למעט קולם, וכפי שסיפר לי ידידי שבחן בעצמו דיותר קל לתפוס זבוב הפורח בידיו (דכידוע להיודעים שדבר זה עולה בקושי רב) מלגרשם, ומ״מ ידוע דרשת חז״ל עה״פ אחצתי וארפנו, דכשהקב״ה מכה את ישראל בורא מקודם רפואה, וכמו״כ לענינו ברא הקב״ה בעל חי קטנה וסקאנק שמו, וזה מועיל הפליא ופלא למכה הנ״ל, א״כ אפשר שכבוד מעלתו יראה לרכוש לעצמו בעל חי כזה ויסגירנו במדור מיוחד לה, וח״ו כשיצטרך לה אז לחפשי ישלחנו.
משה געציל משה געציל, דו ביסט ממש מורא'דיג!!!
צום זאך און מיטן בלעכענעם כתב צומאלסטו דעם גאנצן עסק...