שער התפילה פון הייליגען מבי"ט
-
- א גאסט אין שטיבל
- זיך רעגיסטרירט: מוצ"ש סעפטעמבער 06, 2014 4:48 pm
- האט שוין געלייקט: 1 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 3 מאל
שער התפילה פון הייליגען מבי"ט
מי אנכי שאזכה לכתוב בתוך קבוצה קדושה כזו ששם לילות כימים לעזור לזולתו הן במילי דשמיא והן במילי דארעא, אבל עם כל זאת ולא הביישן למד, התחלתי ללמוד עכשיו שיעורין כסדרן בספר הנ"ל שער התפילה מספרו בית אלקים מאת המבי"ט זי"ע, ונפשי בשאלתי אם יש מישהו פה שיודע אם יש שיעורים כגון ובלכתך בדרך או קול הלשון און שיש פה אחד שלמד כבר על הספר ואני יכול לשאול לו כמה וכמה דברים העומדים ברומו של עולם וזהו חלק עבודת שבלב זו תפילה שמאוד קשה לי בדברי הרב הנ"ל בספרו הנ"ל, נא תודיע לי בהקדם
-
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: זונטאג מערץ 18, 2012 11:01 am
- האט שוין געלייקט: 4109 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 7909 מאל
-
- א גאסט אין שטיבל
- זיך רעגיסטרירט: מוצ"ש סעפטעמבער 06, 2014 4:48 pm
- האט שוין געלייקט: 1 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 3 מאל
אין פרק ראשון שרייבט די מבי"ט אז עס איז שייך כביכול א טירחה ביים הייליגען בורא צו דאווענען און בעטן א זאך וואס איז נישט קיין דבר הכרחי אז דו דארפסט אדער עפעס וואס איז שלא לצורך און ער ברענגט דארט א מעשה פון גמרא תענית שהוציא תאנה לפני זמנה ונענש על זה, ע"כ דברי הרב.
ונפשי בשאלתי שיודע לכולנו שאדרבא תדבר עם הבורא ותבקש ממנו מה שאתה רוצה שהרי הוא האבא שאוהב אותך ורוצה להטיב לך רק תבקש!
ונפשי בשאלתי שיודע לכולנו שאדרבא תדבר עם הבורא ותבקש ממנו מה שאתה רוצה שהרי הוא האבא שאוהב אותך ורוצה להטיב לך רק תבקש!
- לעיקוואד
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: מאנטאג סעפטעמבער 10, 2012 7:22 am
- האט שוין געלייקט: 1536 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 6289 מאל
- קאנטאקט:
בפשטות מבואר בגמרא ברכות נ' א בשאלה שאני שאין אדם מעיז לשאול שאלה גדולה אלא כעני בפתח ומה שכתוב הרחב פיך ואמלאהו הוא בדברי תורה דווקא. ופשוט שאין זה כי קצרה יד הבורא אלא כי לאו אורח ארעא לנברא לדרוש מבוראו גדולות כי צריך לשאול בהכנעה. ומה שמבואר בתענית זה קצת ענין אחר והוא כלפי שינויים בטבע שזה מכונה שם טירחא כלפי הבורא כי סידר העולם שיעבוד בדרכים טבעיים והמבקש שינוי בזה הוא שאינו ניחא ליה בסדר המסודר ומטריח כביכול לשנות את הטבע.
אמנם מה ש"ידוע לכולנו" איני יודע מהו שידוע ומנא ליה לכולנו דבר זה ואם היא כן בתפיסת חז"ל.
אמנם מה ש"ידוע לכולנו" איני יודע מהו שידוע ומנא ליה לכולנו דבר זה ואם היא כן בתפיסת חז"ל.
I have a dream
Martin Luther King ~
Martin Luther King ~