אשכול מיוחד אך ורק לעברית
- מאטי
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: מאנטאג אוגוסט 27, 2012 5:06 pm
- האט שוין געלייקט: 3382 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 4490 מאל
חברים יקרים, אני חושב שזה רעיון גדול לפתוח אשכול רק לשפת עברית. יכולים לדבר על כל דבר, אבל רק בעברית. מובן מאליו שנושאים ישראליים יהיה הכי דומיננטי, אבל אני מקוה שיהיה גם חממה של עזרה לחברים שישמחו להכיר ולהתרגל את שפת הקודש. אני מציע שיידיש יהיה מותר למינימום רק למטרות הסבר.
רעדאגירט געווארן צום לעצט דורך 1 אום מאטי, רעדאגירט געווארן איין מאל בסך הכל.
My enemy showed me an Olive Branch, upon closer observation it turned out to be covered in Fig Leaves
- ישמעאל הכהן
- חבר ותיק
- זיך רעגיסטרירט: זונטאג דעצעמבער 16, 2012 11:54 am
- האט שוין געלייקט: 1551 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 2012 מאל
- געוואלדיג
- חבר ותיק
- זיך רעגיסטרירט: מיטוואך דעצעמבער 10, 2014 4:15 pm
- געפינט זיך: באתרא דנשקי שמיא וארעא להדדי
- האט שוין געלייקט: 6582 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 4455 מאל
מאטי האט געשריבן:חברים יקרים, אני חושב שזה רעיון גדול לפתוח אשכול רק לשפת עברית. יכולים לדבר על כל דבר, אבל רק בעברית. מובן מאיליו שנושאים ישראליים יהיה הכי דומיננטי, אבל אני מקוה שיהיה גם חממה של עזרה לחברים שישמחו להכיר ולהתרגל את שפת הקודש. אני מציע שיידיש יהיה מותר למינימום רק למטרות הסבר.
אם כבר בעברית אז תתרגל לכתוב בעברית תקינה
חברים יקרים, אני חושב שזה רעיון גדול לפתוח אשכול רק בשפת עברית. יכולים לדבר על כל דבר, אבל רק בעברית. מובן מאליו שנושאים ישראליים יהיו הכי דומיננטים, אבל אני מקוה שזה יהיה גם חממה של עזרה לחברים שישמחו להכיר ולהתרגל לדבר בשפת הקודש. אני מציע שיידיש יהיה מותר למינימום רק למטרות הסבר.
דרך אגב, עברית בסדר, אבל למה שפת הקודש?
עס נעמט א מאנקי בערך 3 שעה צו טרענירן א מענטש אים צו געבן באנאנעס יעדע פאר מינוט...
-יין שרף-
-יין שרף-
-
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: זונטאג מערץ 18, 2012 11:01 am
- האט שוין געלייקט: 4109 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 7909 מאל
- מאטי
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: מאנטאג אוגוסט 27, 2012 5:06 pm
- האט שוין געלייקט: 3382 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 4490 מאל
געוואלדיג האט געשריבן:מאטי האט געשריבן:חברים יקרים, אני חושב שזה רעיון גדול לפתוח אשכול רק לשפת עברית. יכולים לדבר על כל דבר, אבל רק בעברית. מובן מאיליו שנושאים ישראליים יהיה הכי דומיננטי, אבל אני מקוה שיהיה גם חממה של עזרה לחברים שישמחו להכיר ולהתרגל את שפת הקודש. אני מציע שיידיש יהיה מותר למינימום רק למטרות הסבר.
אם כבר בעברית אז תתרגל לכתוב בעברית תקינהחברים יקרים, אני חושב שזה רעיון גדול לפתוח אשכול רק בשפת עברית. יכולים לדבר על כל דבר, אבל רק בעברית. מובן מאליו שנושאים ישראליים יהיו הכי דומיננטים, אבל אני מקוה שזה יהיה גם חממה של עזרה לחברים שישמחו להכיר ולהתרגל לדבר בשפת הקודש. אני מציע שיידיש יהיה מותר למינימום רק למטרות הסבר.
דרך אגב, עברית בסדר, אבל למה שפת הקודש?
תודה על התיקונים. כאמור מלפני
כולל גם מוטי.אני מקוה שיהיה גם חממה של עזרה לחברים שישמחו להכיר ולהתרגל את שפת הקודש.
לגבי הנושא של "שפת הקודש" אין לי פנאי כעת על עימותים כאלו.
My enemy showed me an Olive Branch, upon closer observation it turned out to be covered in Fig Leaves
-
- וְאֶת־הָאֶ֜לֶף
- זיך רעגיסטרירט: מאנטאג אקטאבער 22, 2012 1:44 am
- געפינט זיך: אין גלות
- האט שוין געלייקט: 929 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 876 מאל
Re: אשכול מיוחד אך ורק לעברית
עה עה.. איפה הדרך להכותל?
.And they lived happily ever after
באבע מעשיות
באבע מעשיות
-
- שריפטשטעלער
- חאצקעל שניידער
- ידיד השטיבל
- זיך רעגיסטרירט: מיטוואך מערץ 18, 2015 12:53 am
- האט שוין געלייקט: 147 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 89 מאל
Re: אשכול מיוחד אך ורק לעברית
מוחה ,[emoji29]הרבי זי״ע(די רעבע זכותעליינע) אמר יותר טוב להשתחוות לצלם מאה פעמים מללמוד שעה אחת לשונם הטמא[emoji30]
-
- מאנשי שלומינו
- זיך רעגיסטרירט: דאנערשטאג סעפטעמבער 04, 2014 8:08 am
- האט שוין געלייקט: 30 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 16 מאל
חברה בא נעשה קצת סדר בעניינים, אתם כולכם הרי קצת סליחה על הבטוי, דפוקים בלחץ לא יודעים מהחיים שלכם לכתוב או לדבר מילה וחצי עברית צחה, ובכל זאת מנסים את כוחכם הרצוץ וסגנונכם הקלוש ומגבבים שטויות כאילו אתם מבינים כבר משהו, משוואה שבשפת האידיש קוראים למושג הזה 'אופגעקלערט' דהיינו 'תחכום' או בשפה העברית 'תחמנות'
ואני הייתי אומר שאין כאן שמץ 'תחמנות' רק המון 'רחמנות', כן ממש ככה יש לי עליכם המון רחמנות על עצם העניין שאינכם יודעים כלום מהחיים שלכם ועל אפס המושגים שלכם בשפתינו העשירה,
תודה למוטי על פתיחת האשכול הנוכחי, ובכן חברה אני מוכן לעזור למי שירצה לרכוש קצת מושגים וידע בשפה שלנו הרי עוד מעט וכולנו מגיעים לארץ יחד עם המשיח ונצטרך לדעת קצת עברית לולא זה לא נוכל להסתדר בחיים שם.
ממני ידידכם צוקלאפטע הושענא, הושענא רצוצה ודפוקה בלחץ האמריקאי.
ואני הייתי אומר שאין כאן שמץ 'תחמנות' רק המון 'רחמנות', כן ממש ככה יש לי עליכם המון רחמנות על עצם העניין שאינכם יודעים כלום מהחיים שלכם ועל אפס המושגים שלכם בשפתינו העשירה,
תודה למוטי על פתיחת האשכול הנוכחי, ובכן חברה אני מוכן לעזור למי שירצה לרכוש קצת מושגים וידע בשפה שלנו הרי עוד מעט וכולנו מגיעים לארץ יחד עם המשיח ונצטרך לדעת קצת עברית לולא זה לא נוכל להסתדר בחיים שם.
ממני ידידכם צוקלאפטע הושענא, הושענא רצוצה ודפוקה בלחץ האמריקאי.
- איך אויך
- חבר ותיק
- זיך רעגיסטרירט: דינסטאג אפריל 10, 2012 3:27 pm
- האט שוין געלייקט: 8611 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 2811 מאל
קאווע טרינקער האט געשריבן:אז נתחיל באיזשהו עניין...
כמה זה עולה מברשת שיניים חשמלי? במרכז דודי המחיר עולה כמו נברשת ממש, איזה דפוק דודי.
Follow The Money ׁׂ(מרן Deep Throat ז''ל)
-
- מאנשי שלומינו
- זיך רעגיסטרירט: דאנערשטאג סעפטעמבער 04, 2014 8:08 am
- האט שוין געלייקט: 30 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 16 מאל
- חאצקעל שניידער
- ידיד השטיבל
- זיך רעגיסטרירט: מיטוואך מערץ 18, 2015 12:53 am
- האט שוין געלייקט: 147 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 89 מאל
הושענא : קודם כל בבייאת המשיח יבטל ביחד עם המדינה הטמאה גם שפתם הטמא ויחזרו להשתמש בלה״ק נקי בלתי מסולף,
ב. אתה מוכן לעזור א״כ זה מפריע לי הרבה זמן למה בעברית אין משתמשים בתיבת אין לומר נישט רק לשימוש סאיז נישט דא לדוגמה אומרים אני לא יודע , תחת איני יודע .
ב. אתה מוכן לעזור א״כ זה מפריע לי הרבה זמן למה בעברית אין משתמשים בתיבת אין לומר נישט רק לשימוש סאיז נישט דא לדוגמה אומרים אני לא יודע , תחת איני יודע .
-
- היימישער באניצער
- זיך רעגיסטרירט: דינסטאג יולי 22, 2014 10:27 pm
- האט שוין געלייקט: 875 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 1045 מאל
[tag]צוקלאפטע הושענא[/tag], מגיע לך ציון על התנשאות!
"דפוקים בלחץ..." "לא יודעים מהחיים שלכם..."
הלאלה תקרא עברית צחה?
1) אולי תוכל להסביר איך "משוואה" עלולה להועיל כאן? 2) 'תחכום' פירושה "סאפיסטיקירט". 3) 'תחמנות' (אגב מילה לא צחה בכלל) משתמשים בה במובן של "אונטערגעשפיצט". המקביל העברי ל"אויפגעקלערט" הינו "משכיל".
בעברית צחה הייתי מציע לכתוב "אני מרחם עליכם" (ולא לתרגם את הביטוי היידי "כ'האב רחמנות אויף ענק"). כמו כן הייתי מציע שתשמיט את הביטוי "אינם יודעים מהחיים שלכם". זהו סלנג שעבר אל העברית משפות זרות, אבל אינה יכולה להיחשב כעברית צחה.
אני מאמין שבבוא המשיח תוחזר עטרת העברית ליושנה וכל הסלנגים יורחקו מלשוננו הקדושה.
דפוקים בלחץ לא יודעים מהחיים שלכם לכתוב או לדבר מילה וחצי עברית צחה,
"דפוקים בלחץ..." "לא יודעים מהחיים שלכם..."
הלאלה תקרא עברית צחה?
משוואה שבשפת האידיש קוראים למושג הזה 'אופגעקלערט' דהיינו 'תחכום' או בשפה העברית 'תחמנות'
1) אולי תוכל להסביר איך "משוואה" עלולה להועיל כאן? 2) 'תחכום' פירושה "סאפיסטיקירט". 3) 'תחמנות' (אגב מילה לא צחה בכלל) משתמשים בה במובן של "אונטערגעשפיצט". המקביל העברי ל"אויפגעקלערט" הינו "משכיל".
יש לי עליכם המון רחמנות על עצם העניין שאינכם יודעים כלום מהחיים שלכם ועל אפס המושגים שלכם בשפתינו העשירה,
בעברית צחה הייתי מציע לכתוב "אני מרחם עליכם" (ולא לתרגם את הביטוי היידי "כ'האב רחמנות אויף ענק"). כמו כן הייתי מציע שתשמיט את הביטוי "אינם יודעים מהחיים שלכם". זהו סלנג שעבר אל העברית משפות זרות, אבל אינה יכולה להיחשב כעברית צחה.
הרי עוד מעט וכולנו מגיעים לארץ יחד עם המשיח ונצטרך לדעת קצת עברית לולא זה לא נוכל להסתדר בחיים שם.
אני מאמין שבבוא המשיח תוחזר עטרת העברית ליושנה וכל הסלנגים יורחקו מלשוננו הקדושה.
- ישמעאל הכהן
- חבר ותיק
- זיך רעגיסטרירט: זונטאג דעצעמבער 16, 2012 11:54 am
- האט שוין געלייקט: 1551 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 2012 מאל
נפלא! חבר שלי בישראל שלח לי בווצאפ:
בפורום פופולרי כאן פתחו אשכול לדוברי אידיויש בלבד, והניקים העליטים מגיבים אך ורק באשכול ההוא כדי להראות לכל ידיעתם בשפת האידי, מנהלי הפורום מזהירים על סגירת הפורום, כי אין תגובות בשאר האשכולות.
תודה לאותה קופה על התרגום לעברית
בפורום פופולרי כאן פתחו אשכול לדוברי אידיויש בלבד, והניקים העליטים מגיבים אך ורק באשכול ההוא כדי להראות לכל ידיעתם בשפת האידי, מנהלי הפורום מזהירים על סגירת הפורום, כי אין תגובות בשאר האשכולות.
תודה לאותה קופה על התרגום לעברית
רעדאגירט געווארן צום לעצט דורך 1 אום ישמעאל הכהן, רעדאגירט געווארן איין מאל בסך הכל.
ראדיא באריכטער פאר ק''ש
-
- שריפטשטעלער
מנחם האט געשריבן:חשבתי שאביך דפוק, דודך גם כן? חולי משפחתי?
מה פתאום, זה לא מרכז של דודי, זה של דודי, באנגלית כותבים את זה משהו כמו dUDDY, עם אות הראשונה קפיטל..
Under influence
- רויטע וואנצעס
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: דאנערשטאג יוני 27, 2013 1:17 pm
- געפינט זיך: אין א לאוו רילעישינשיפ מיט גאט און מיט די מענטשהייט.
- האט שוין געלייקט: 8315 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 8762 מאל