מילתא דבדיחותא
בתחילת התיקון מה הוא אומר?
יהי רצון מלפניך שלא יארע דבר תקלה על ידי הגבאים, ותהיה שתייה חמה ובורקסים משובחים כל הלילה, ותצילני מבורקסים זולים ובלתי מזוהים, שלא אטעה ואומר על גבינה שהוא תפוח אדמה ועל תפוח אדמה שהוא גבינה. ושלא אכשל ואתפתה ללכת לשיעור עם שם פרובוקטיבי מבטיח כמו "האם גוליית היה גמד?", רק כדי לגלות שגוליית היה בעצם ענק.
ותצילני משיעורים המתרגשים לבוא לעולם שבסופם המילה "האומנם", דוגמת: "יוסף הצדיק. האומנם?", שתוכם אינם כברם, ובניגוד לכותרתם הם משעממים פחד. ושלא אכנס בטעות לשיעור עם שם לועזי מפוצץ דוגמת "ההיסטוריוגרפיה בספר מלכים ב' לאור המחקר הדטרמיניסטי" שניתן על ידי רב שהוא גם דוקטור או דוקטור שהוא גם רב, שתוכם כברם, ולא רק את שמם לא ניתן להבין – אלא גם את תוכנם.
ותזכני להיכנס לשיעורים שניתן להירדם בהם מהמשפט הראשון ועד המשפט האחרון דוגמת "הלכות בורר בשבת" או "דעת הריטב"א בסוגיית פסח שחל בשבת". ותזמן לי איש גבוה שיישב לפני ויסתיר אותי נרדם, ואשמח בו, ותסדר מאחורי איש נמוך וישמח בי.
בסוף התיקון מה הוא אומר?
מודה אני לפניך ששמת חלקי מיושבי החלק האחורי של בית המדרש, ולא שמת חלקי מיושבי השורה הראשונה. שאני נרדם והם נרדמים. אני נרדם לחצי שיעור כולל נחירות, והם נרדמים לחצי שנייה ומייד מהנהנים לדובר כאילו הם מקשיבים.
אני אוכל והם אוכלים. אני אוכל מתי שבא לי להתחמק החוצה לחדר הכיבוד, והם אוכלים את השאריות שאני משאיר להם. אני משתעמם והם משתעממים. אני משתעמם וקורא את הפרסומות שבעלוני השבת, והם משתעממים ובוהים בדף המקורות המשמים שלפניהם.
ותצילני היום ובכל יום מחזן רע המנגן ניגונים ב-4 לפנות בוקר ומחבר רע שנוגח בכתפי כל עת שנרדם ומתפילה משונה בסגנון יניב בן משיח שרק צועק. ותחזירני הביתה לשלום, במהרה בימינו והערב נא בפי את עוגת הגבינה של אשתי. אמן.
יהי רצון מלפניך שלא יארע דבר תקלה על ידי הגבאים, ותהיה שתייה חמה ובורקסים משובחים כל הלילה, ותצילני מבורקסים זולים ובלתי מזוהים, שלא אטעה ואומר על גבינה שהוא תפוח אדמה ועל תפוח אדמה שהוא גבינה. ושלא אכשל ואתפתה ללכת לשיעור עם שם פרובוקטיבי מבטיח כמו "האם גוליית היה גמד?", רק כדי לגלות שגוליית היה בעצם ענק.
ותצילני משיעורים המתרגשים לבוא לעולם שבסופם המילה "האומנם", דוגמת: "יוסף הצדיק. האומנם?", שתוכם אינם כברם, ובניגוד לכותרתם הם משעממים פחד. ושלא אכנס בטעות לשיעור עם שם לועזי מפוצץ דוגמת "ההיסטוריוגרפיה בספר מלכים ב' לאור המחקר הדטרמיניסטי" שניתן על ידי רב שהוא גם דוקטור או דוקטור שהוא גם רב, שתוכם כברם, ולא רק את שמם לא ניתן להבין – אלא גם את תוכנם.
ותזכני להיכנס לשיעורים שניתן להירדם בהם מהמשפט הראשון ועד המשפט האחרון דוגמת "הלכות בורר בשבת" או "דעת הריטב"א בסוגיית פסח שחל בשבת". ותזמן לי איש גבוה שיישב לפני ויסתיר אותי נרדם, ואשמח בו, ותסדר מאחורי איש נמוך וישמח בי.
בסוף התיקון מה הוא אומר?
מודה אני לפניך ששמת חלקי מיושבי החלק האחורי של בית המדרש, ולא שמת חלקי מיושבי השורה הראשונה. שאני נרדם והם נרדמים. אני נרדם לחצי שיעור כולל נחירות, והם נרדמים לחצי שנייה ומייד מהנהנים לדובר כאילו הם מקשיבים.
אני אוכל והם אוכלים. אני אוכל מתי שבא לי להתחמק החוצה לחדר הכיבוד, והם אוכלים את השאריות שאני משאיר להם. אני משתעמם והם משתעממים. אני משתעמם וקורא את הפרסומות שבעלוני השבת, והם משתעממים ובוהים בדף המקורות המשמים שלפניהם.
ותצילני היום ובכל יום מחזן רע המנגן ניגונים ב-4 לפנות בוקר ומחבר רע שנוגח בכתפי כל עת שנרדם ומתפילה משונה בסגנון יניב בן משיח שרק צועק. ותחזירני הביתה לשלום, במהרה בימינו והערב נא בפי את עוגת הגבינה של אשתי. אמן.
- berlbalaguleh
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: דינסטאג יולי 17, 2012 12:57 pm
- האט שוין געלייקט: 25361 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 15512 מאל
- קאנטאקט:
פריעד באטשי האט געשריבן:קען זיין אז ס׳איז שוין דא געווען (איך האב נישט קיין געדולד יעצט אדורך צו גיין איבער 50 בלעטער) אבער ס׳איז א גוטס:
א ישראלדיגע משולח לויפט אריין אין מקוה בור בשעת איינער וויל ארויסגיין שרייענדיג: אלו אלו (האלא האלא) לאמיר אריין היך (איך) וויל ארויס
שאלעם לעכעם, פריעד באטשי. זענען זע פערצופאל נישט עפעס ע שטיקל קאארעב מיט מיר...? איך וואלט זעהר שטארק געוועלט וויסן...שטאמען זע עפשער נישט פון אויוואראש...? ביטע ענטפערן זע מער ווי פריער, ווייל עך בין זעהר נייגעריג...שקויעך...קעסענעם סעיפען...!
-
- ידיד השטיבל
- זיך רעגיסטרירט: דינסטאג מערץ 13, 2012 3:23 pm
- האט שוין געלייקט: 48 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 66 מאל
א קינד האט אמאל געזאגט פאר זיין טאטע ער זאל שרייבן די מצוה צעטיל אויף א ענוועלאופ, ווייל ער זעהט ווען איינער געט א ענוועלאופ לייגט ער עס אריין אין טאש און ווען מ'געט א פלענע צעטיל ווארפט ער עס אריין אין גארביטש
http://amzn.to/1SLdXKv
ווען איר קויפט אויף עמעזאן דריקט די לינק אויבען און איינוועגס העלפט ארויס א משפחה פון קינדער
ווען איר קויפט אויף עמעזאן דריקט די לינק אויבען און איינוועגס העלפט ארויס א משפחה פון קינדער
- שמעון וואלף
- חבר ותיק
- זיך רעגיסטרירט: זונטאג דעצעמבער 14, 2014 1:33 pm
- געפינט זיך: אין דרום
- האט שוין געלייקט: 5476 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 3921 מאל
איך אויך האט געשריבן:This one is older than you and me.
ר' איך אויך
כ'האב אויך געטראכט די זעלבע אבער כ'האב פארשטאנען אז קיינער וועט נישט קלוגער ווערן אויב כ'על מודיע זיין אז איך האב שוין געהערט די וויץ לאנג צוריק. פון די אנדערע זייט, טאמער ווילסטי דער עולם זאל שרייבן, דאן זאלסטי אדער קאמפלימענטן (לייק בלע"ז) אדער שווייגן. פארשטייט זיך אז טאמער האסטי עפעס זאכליך צוצולייגן, ווילן מיר הערן. אבער סתם צו פליקן, האט קיין שום תועלת
- berlbalaguleh
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: דינסטאג יולי 17, 2012 12:57 pm
- האט שוין געלייקט: 25361 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 15512 מאל
- קאנטאקט:
- ציבעלע-קיגל
- וְאֶת־הָאֶ֜לֶף
- זיך רעגיסטרירט: זונטאג יולי 29, 2012 8:24 am
- האט שוין געלייקט: 539 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 899 מאל
-
- וְאֶת־הָאֶ֜לֶף
- זיך רעגיסטרירט: מאנטאג אקטאבער 22, 2012 1:44 am
- געפינט זיך: אין גלות
- האט שוין געלייקט: 929 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 876 מאל
berlbalaguleh האט געשריבן:פריעד באטשי האט געשריבן:איינער זאגט מיר אז די שבת האט ער געהאט ספעציעלע קעיק וואס מען האט נאך געקענט באקוקען די אייער און זיפען די מעיל
והבן
פריעד באטשי: איך האב אייביג ליעב געהאט צו ליינען דעם פסוק אויף די בעגס פון די קוקיס. שטייצעך, אויסער'ן גוטן טעם פון די קוקיס אליינס...
לייען גוט איבער וואס איך האב געשריבן, דוק ותמצא נחת (אדער האב איך נישט פארשטאנען וואס די האסט געשריבן?!)
- שמעון וואלף
- חבר ותיק
פריעד באטשי האט געשריבן:berlbalaguleh האט געשריבן:פריעד באטשי האט געשריבן:איינער זאגט מיר אז די שבת האט ער געהאט ספעציעלע קעיק וואס מען האט נאך געקענט באקוקען די אייער און זיפען די מעיל
והבן
פריעד באטשי: איך האב אייביג ליעב געהאט צו ליינען דעם פסוק אויף די בעגס פון די קוקיס. שטייצעך, אויסער'ן גוטן טעם פון די קוקיס אליינס...
לייען גוט איבער וואס איך האב געשריבן, דוק ותמצא נחת (אדער האב איך נישט פארשטאנען וואס די האסט געשריבן?!)
קוקט אויס ביסט נאכנישט באקאנט מיט אונזער בעל עגלה און זיינע תגובות. ס'אשאט צו פראבירן טרעפן די המשך ווייל ער שרייבט מענין לענין שלא באותו ענין על ראשון אחרון ועל אחרון מפטיר. די עיקר איז אז זאלסטיך נישט שפירן שלעכט טאמער פארשטייסט נישט וואס ער וויל. סוד ד' ליראיו
-
- וְאֶת־הָאֶ֜לֶף
- זיך רעגיסטרירט: מאנטאג אקטאבער 22, 2012 1:44 am
- געפינט זיך: אין גלות
- האט שוין געלייקט: 929 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 876 מאל
Re: מילתא דבדיחותא
גוגל Peter Griffin און דו זאג מיך אויב מען דארף עפעס צולייגן.
.And they lived happily ever after
באבע מעשיות
באבע מעשיות
זיצט זיך אזוי אן עלטערער באטשי (זייטס מיר נישט חושד, עס איז געווען מיין ידיד, נישט מיר) אויף א מאנסי טרעילס באס, און יעדע מינוט הייבט ער זיך אויף און גייט צו צום דרייווער און געבט אים איין ניס, נאך פופצען צוואנציג ניסלעך ווערט די דרייווער נערוועז און פרעגט אים, רבי באטשי, ממה נפשך, ווילסטו מיר געבן דיינע ניסלעך, דאן געב עס אויף איין מאל, ווילסטו נישט געבן, פארוואס קומסטו געבן יעדע מינוט נאך איינס? ענטפערט אים די באטשי, איז אזוי, בעצם וואלט איך עס אליינס אויפגעגעסן, נאר וואס זאל איך טון אז איך האב פארגעסן מיינע צענער אונדערהעים, איז די טשאקאלאד וואס קען איך אלעינס אפלעקען, כאטש דאס נעם איך פאר מיר, ווידעראום די ניס אליינס וואס בלייבט איבער איז דאך א שאד אוועקצו ווארפן, געב איך עס פאר דיר יעדע איינס, ווען איך ענדיג עס אפלעקען.
-
- מאנשי שלומינו
- זיך רעגיסטרירט: דינסטאג מאי 26, 2015 3:06 pm
- האט שוין געלייקט: 8 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 69 מאל
-
- ידיד השטיבל
- זיך רעגיסטרירט: מיטוואך מאי 27, 2015 7:18 am
- האט שוין געלייקט: 113 מאל
Re: מילתא דבדיחותא
יענער פויגעל האט געשריבן:גוט גוט
אבער מער עס איך נישט קיין ניסעלעך [emoji38]
אההה! די ביסט געווען די מאנסי באס דרייווער דעמאלטס זאגן נאר איז עס געווען פריעד באטשי אדער נישט
- דולה ומשקה
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: דינסטאג מערץ 06, 2012 2:19 pm
- האט שוין געלייקט: 308 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 1652 מאל
פריעד באטשי האט געשריבן:גארנישט קיין וויץ:
קרית יואל איז בגימטריה פונקטליך די זעלבע ווי עיר הנידחת (757)
באמת איז קרית יואל בגימטריא עושה שלום חושבנא דידן כחושבנא דידן.
אבער אין תורה איז דאס מרומז אין פסוק דער וואך אין די פרשת, פרשת בהעלותך (במדבר יא א):
ויהי העם כמתאננים רע באזני ה' וישמע ה' ויחר אפו ותבער-בם אש ה' ותאכל בקצה המחנה.
ויהי העם כמתאננים בגימטריא קרית יואל.
"די מבהיל'דיגע בקיאות זעה איך נישט"... (קרעדיט: געוואלדיג)
"אפשר זאלסטו אויפקומען מיט בעסערע [שרייב נישט קיין אומאיידעלע ווערטער. מנהל]"...(קרעדיט: שבת אחים)
"אפשר זאלסטו אויפקומען מיט בעסערע [שרייב נישט קיין אומאיידעלע ווערטער. מנהל]"...(קרעדיט: שבת אחים)
-
- מאנשי שלומינו
- זיך רעגיסטרירט: דינסטאג מאי 26, 2015 3:06 pm
- האט שוין געלייקט: 8 מאל
- ונבנתה העיר
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: מיטוואך יולי 25, 2012 5:41 am
- האט שוין געלייקט: 6591 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 8112 מאל
.
מ'דארף צוריק אראפברענגען דעם רבי'ן
אמר ונבנתה: אל עבר החלון נשקפתי ונתתי אל לבי כי שבת האדם ממנו, חומר וגשם – ורוח אין, בחנתיו, והנה הוא תולדת מקריו – כאשר ילך המקרה כך יתעצב לבו ודמותו, לרגעים אבחננו, כאשר יאמר החכם כי אין הוויית רגע מול רגע נוצרת כי אם בהתחדש מקריו, ואל מי יקר המקרה?
אמר ונבנתה: אל עבר החלון נשקפתי ונתתי אל לבי כי שבת האדם ממנו, חומר וגשם – ורוח אין, בחנתיו, והנה הוא תולדת מקריו – כאשר ילך המקרה כך יתעצב לבו ודמותו, לרגעים אבחננו, כאשר יאמר החכם כי אין הוויית רגע מול רגע נוצרת כי אם בהתחדש מקריו, ואל מי יקר המקרה?
פריעד באטשי האט געשריבן:גארנישט קיין וויץ:
קרית יואל איז בגימטריה פונקטליך די זעלבע ווי עיר הנידחת (757)
מער אינטרעסאנט פון די גמטריא אליינס, איז די פארשידענארטיגע רעאקציעס וואס איך האב באקומען פון מענטשן ווען איך האב זיי עס געזאגט, איינער זאגט מיר, וואס דארפסטו א גמטריא ווען דאס איז די מציאות, א צווייטער זאגט מיר אז אין די תורה שטייט הנדחת אן א י׳, קומט אויס, דרייט ער מיטן פינגער, אז אויב וואלט אין קרית יואל געפעלט יודישקייט, וואלט עס געווען א עיר הנדחת, אבער וויבאלד עס האט א י׳ (יודישקייט) איז עס נישט. (אדער איז עס א עיר הנידחת מיט א יוד)
- שמעון וואלף
- חבר ותיק