אשכול מיוחד אך ורק לעברית
- ישראל קאפקע
- חבר ותיק
- זיך רעגיסטרירט: מיטוואך יולי 16, 2014 7:44 pm
- געפינט זיך: Big Apple, Great Satan.
- האט שוין געלייקט: 1284 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 2268 מאל
-
- מאנשי שלומינו
- זיך רעגיסטרירט: דינסטאג יוני 02, 2015 2:28 pm
- האט שוין געלייקט: 27 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 16 מאל
-
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: זונטאג מערץ 18, 2012 11:01 am
- האט שוין געלייקט: 4109 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 7909 מאל
-
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: זונטאג מערץ 18, 2012 11:01 am
- האט שוין געלייקט: 4109 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 7909 מאל
צוקלאפטע הושענא האט געשריבן:חאצקעל שניידער האט געשריבן:הושענא : קודם כל בבייאת המשיח יבטל ביחד עם המדינה הטמאה גם שפתם הטמא ויחזרו להשתמש בלה״ק נקי בלתי מסולף,
ב. אתה מוכן לעזור א״כ זה מפריע לי הרבה זמן למה בעברית אין משתמשים בתיבת אין לומר נישט רק לשימוש סאיז נישט דא לדוגמה אומרים אני לא יודע , תחת איני יודע .
חאצקעל ידידי שמע לעצתי כך ניוושע שנינו יחד כמו שמתפללים אני והו הושיעא נא,
קודם כל, עזוב את השטויות שהכניסו לך בראש שכשמשיח יבוא תתבטל המדינה הטמיאה ותתבטל השפה העברית, המלמדים שלך בחיידר היו מוכרחים לדקלם לך את המשפטים הללו חסרי הבסיס, אלו מילים רייקניות מכל תוכן, באפקעס שטויות במיץ עגבניות, מה שכן יתבטל זה השטויות של הקנאים חמומי המח ששטפו לך את הראש ועשו ממך חתיכת טמבל.
מה שבטוח בטוח, שאם כבר משהו יתבטל זה השפה שלנו דהיינו האידיש האמריקאי שהוא יותר אנגלית מאידיש.
ועל שאלתך בעניין ה'איני יודע' בעצם אתה לחלוטין צודק, אלא שהמילה 'איני יודע' היא יותר מילה ספרותית שלא משתמשים במילה זו בקצב הדיבור השוטף ובדו שיח חברתי,
דרך אגב אני לא יכול להתאפק, מישהו זוכר את הסיפור של הויכוח עם הכומר והיהודי הפשוט שסוכם שמי שישאל את השני משהו ולא יהיה לשני תשובה מי שלא יענה כמו שצריך מיד יהרגו אותו, והיהודי שאל את הכומר מה זה 'איני יודע' והכומר ענה 'איך ווייס נישט'.....
איי איזה סיפור עסיסי זה... מישהו זוכר?
ולסיום מר @עדיאל, המילה 'דאבילי' זה כנוי נוסף למשמעות של המילה 'טמבל'. או משהו כמו 'חסר לו בורג'
איזה שפה!
מדבר כמו פרנק סרוח, כמו סברה חוצפן, כמו ישראלי ממוצא, כמו לא יודע מה.
הושענא שדוף ומוכת עץ, אתה לא כזה חנוני כשאתה מדבר ככה!
הוגה האט געשריבן:[justify]כשהייתי בן ארבעה עשרה נסעתי ללמוד בארץ ורוב הכתה שלי היו ישראלים דוברי עברית, גם השיעורים היו רובם בעברית. אחרי כמה שבועות ניגש אלי בחור ישראלי ושאל אותי ביידיש שבורה "דו אסט שוין געלערענט צו דיך צו רעדן עברית?" עניתי לו שכן, רק המילים הקשות אני לא מבין. אז הוא שאל אותי איזה מילים, עניתי לו "מינימום, מקסימום, פיג'מה". "אה" הוא ענה עם חיוך על הפנים, "דו געלערענט נאר די עברית וואס איז דומה צו לשון הקודש. מינימום, מקסימום און פיג'מה זיי זענען נישט לשון הקודש, זיי זענען מין אסתם פון ערבית".
סיפור אמיתי. [/justify]
אתה מזכיר לי סיפור שסיפר לי אבי מורי.
כשלמד בארצינו הקדושה בבחרותו, הוא התווכח פעם עם כמה בחורים ישראליים בנוגע לשפה העברית. אבי טען, שאין להם מילים חדשים יפים, אלא הכל מעברית הקדומה, והחדשים הם מילים קצת 'מפגרים'. אז מישהו העלה כמה מילים, ואבי הוכיח עד כמה המילים לא 'משפריצים' גאונות ועמקות.
עד שבחור אחד קפץ ממקומו בשמחה רבה ואמר, "יש לנו מילה חדשה ממש חזקה: 'טנק'"!!!...
קאך_לעפל האט געשריבן:אה נכון היום ירושלים של זהב... חשבתי שכבר היה..
הבה לחגוג את היום הגדול ולזכור את הניסים הגלויים שאירע לחיילינו הצנחנים שפרצו לעיר עתיקה דרך שער האריות, וכבשו את העיר ולא שכחו להניף דגל ישראל מול מקום המוקדש ( זה מקום שקצת יהודים מחשיבים שסוברים שהיה שם פעם איזה מקום תפילה) אבל לנו לא ברור מה בדיוק היתה שם, רק דבר אחד אנו יודעים בבירור שבמקום הזה היה קרב האחרון בין הלוחמי ישראל נגד צבא הרומי, ואבדו את הקרב ונפלו במלחמה שלא היה להם די נשק להכות את האיוב, ועכשיו שוב כבשנו את המקום, והוא שוב בידינו, תחת יד ממשלת ישראל. באו לשיר ביחד את "ירושלים של זהב" שהלחין ע''י המשוררות הלאומית, נעמי שמר ז''ל
אוויר הרים צלול כיין
וריח אורנים
נישא ברוח הערביים
עם קול פעמונים.
ובתרדמת אילן ואבן
שבויה בחלומה
העיר אשר בדד יושבת
ובליבה חומה
ירושלים של זהב
ושל נחושת ושל אור
הלא לכל שירייך
אני כינור
ירושלים של זהב
ושל נחושת ושל אור
הלא לכל שירייך
אני כינור
איכה יבשו בורות המים
כיכר השוק ריקה
ואין פוקד את הר הבית
בעיר העתיקה.
ובמערות אשר בסלע
מייללות רוחות
ואין יורד אל ים המלח
בדרך יריחו.
ירושלים של זהב...
אך בבואי היום לשיר לך
ולך לקשור כתרים
קטונתי מצעיר בנייך
ומאחרון המשוררים.
כי שמך צורב את השפתיים
כנשיקת שרף
אם אשכחך ירושלים
אשר כולה זהב
ירושלים של זהב...
יום ירושלים שמח...
מההההההההה?!
מה קרה פה?!?!!!!
התרווד השתמד רח"ל? הוא הפך את אמונתו בשיטת הרב מסאטמר לאהדה גלויה בממשלת ישראל?!
היהפך כושי עורו ונמר חברבורותיו?!
מישהו יכול לפענח את החידה המופלאה והמפליאה?
- געוואלדיג
- חבר ותיק
- זיך רעגיסטרירט: מיטוואך דעצעמבער 10, 2014 4:15 pm
- געפינט זיך: באתרא דנשקי שמיא וארעא להדדי
- האט שוין געלייקט: 6582 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 4455 מאל
אדנירם האט געשריבן:צוקלאפטע הושענא האט געשריבן:חאצקעל שניידער האט געשריבן:
איזה שפה!
מדבר כמו פרנק סרוח, כמו סברה חוצפן, כמו ישראלי ממוצא, כמו לא יודע מה.
הושענא שדוף ומוכת עץ, אתה לא כזה חנוני כשאתה מדבר ככה!
שש, אם אתה כבר מדקדק בזוטות, אזי לא ממוצא רק ממוצע.
עס נעמט א מאנקי בערך 3 שעה צו טרענירן א מענטש אים צו געבן באנאנעס יעדע פאר מינוט...
-יין שרף-
-יין שרף-
- shem-tov
- ידיד ותיק
- זיך רעגיסטרירט: זונטאג מערץ 10, 2013 1:35 pm
- האט שוין געלייקט: 379 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 799 מאל
אני רוצה לדעת מה הפשט של האשכול הזה. אם להראות חכמה וגבורה עליכם לפתוח אשכולות בתוך פארוםין של עברית בשם "רק אידיש" ונראה האיך הצבור ידרוס עליך שם וזו יהיה משהו. אבל כאן כלנו רחמנים וביישנים רודפים צדקה וחסד ועל אף שהכוונה שלך לעשות שחוק מרוב הגולשים ולאוו דווקא סאטמורים שאינם מדברים השפת הטמא הזה עכ"ז אין מי שימחה ע"ז כי כל זה מחפש אנו בהפאה השמאלי.
למעשה לאמיר טאן מצוות ומעשים טובים
- מאטי
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: מאנטאג אוגוסט 27, 2012 5:06 pm
- האט שוין געלייקט: 3382 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 4490 מאל
יש כמה מילים מקורן מיידיש, לדוגמה; מאמי, שפריץ נודניק. מעוניין לדעת איך המילים האלו נכנסו בלקסיקון.
רעדאגירט געווארן צום לעצט דורך 1 אום מאטי, רעדאגירט געווארן איין מאל בסך הכל.
My enemy showed me an Olive Branch, upon closer observation it turned out to be covered in Fig Leaves