בקיצור, אף אחד לא השכיל לדעת על מה ולמה נפתחה אשכול זו, אין פה חדשות, חקירות, ביוגרפיות, כלום. ממש כלום. אין שיחת מרעים, זה נשמע כמו ילדים בגן שמשחקים וצוחקים בינם לבין עצמם על... כלום!...
בדיוק כמו הסיכסוך הישראלית/פלסטיני, כולכם מדגישים ומתעניינים פעם ועוד פעם למה ועל מה יש אשכול מיוחד לעברית. כאילו אין פה בפורום המון אשכולים מלא שטויות ונודניקים ואין פוצה.
My enemy showed me an Olive Branch, upon closer observation it turned out to be covered in Fig Leaves
מאטי האט געשריבן:בדיוק כמו הסיכסוך הישראלית/פלסטיני, כולכם מדגישים ומתעניינים פעם ועוד פעם למה ועל מה יש אשכול מיוחד לעברית. כאילו אין פה בפורום המון אשכולים מלא שטויות ונודניקים ואין פוצה.
נכון. אבל מה שמתאים לנודניקים ושוטים, לא מתאים לחברינו היקר החכם מוטי הנקרא [tag]מאטי[/tag]- שפתח את האשכול.
אדנירם האט געשריבן:בקיצור, אף אחד לא השכיל לדעת על מה ולמה נפתחה אשכול זו, אין פה חדשות, חקירות, ביוגרפיות, כלום. ממש כלום. אין שיחת מרעים, זה נשמע כמו ילדים בגן שמשחקים וצוחקים בינם לבין עצמם על... כלום!...
נא נא!!!! נפתחה להראות לכל הניקס ווי אזוי ס׳קוקט אויס א אשקול אויף בלויז עברית ס׳איז ניקס געאייגענט פאר אונזערע ניקס
אדנירם האט געשריבן:בקיצור, אף אחד לא השכיל לדעת על מה ולמה נפתחה אשכול זו, אין פה חדשות, חקירות, ביוגרפיות, כלום. ממש כלום. אין שיחת מרעים, זה נשמע כמו ילדים בגן שמשחקים וצוחקים בינם לבין עצמם על... כלום!...
נא נא!!!! נפתחה להראות לכל הניקס ווי אזוי ס׳קוקט אויס א אשקול אויף בלויז עברית ס׳איז ניקס געאייגענט פאר אונזערע ניקס
האיך אומרים בשפת המולדת, המילה "אויפגעקלערט", (זה מילה בשפת הגלות שמשתמשים פה בקפה צימער ביותר), מפותח? שהוא היפך של מצומצום? או היפך של המילה מטומטום? אני לא יודע היאך אומרים היפך של מטומטום בשפת המולדת....
כבוד הרב קאך לעפל, עד עכשיו הבנתי אותך מה שאתה כועס על האשכול הזה כי רק כל הכותבים פה היו כאלו שעברית הוא לא שפת האם שלהם ויודעים את שפת הגלות אידיש, אבל רעינבאו הוא שונה כי הוא לא יודע אידיש כ"כ טוב אז עניתי לו בעברית וזה לא בעיה כי זה לא להתלמד.
עס נעמט א מאנקי בערך 3 שעה צו טרענירן א מענטש אים צו געבן באנאנעס יעדע פאר מינוט...
חלילה אין אני כועס... אדרבה זה דבר טוב צריכים לחנך את הילדים לדבר בשפת המולדת, כמו שנהגו גדולי האומה ר' דוד בן גוריון והרה''ח ר' מנחם בעגין ע''ה יליד בריסק... ולא כמו השונאי של המולדת שמדברים בשפת האידישאי, כמו שנהגו הצאנזאי והפרעשבורגאי, והבעלזאי, ועוד אנשי הגלות...
ר' קעך לעפל אני רק מעוניין לדעת אם אתה מבין אותי, שפת האם שלי הוא אידיש ובה אני משוחח בגאוה, בשפה שבדו להם הציונים מלבם אני רק מדבר עם מי שלא מבין את שפת האידיש.
עס נעמט א מאנקי בערך 3 שעה צו טרענירן א מענטש אים צו געבן באנאנעס יעדע פאר מינוט...
געוואלדיג האט געשריבן:ר' קעך לעפל אני רק מעוניין לדעת אם אתה מבין אותי, שפת האם שלי הוא אידיש ובה אני משוחח בגאוה, בשפה שבדו להם הציונים מלבם אני רק מדבר עם מי שלא מבין את שפת האידיש.
קאך_לעפל האט געשריבן:חלילה אין אני כועס... אדרבה זה דבר טוב צריכים לחנך את הילדים לדבר בשפת המולדת, כמו שנהגו גדולי האומה ר' דוד בן גוריון והרה''ח ר' מנחם בעגין ע''ה יליד בריסק... ולא כמו השונאי של המולדת שמדברים בשפת האידישאי, כמו שנהגו הצאנזאי והפרעשבורגאי, והבעלזאי, ועוד אנשי הגלות...
אני מניח שהתכוונת לומר, שצריכים לדבר בשפת המולדת, כמו שנוהג האמשינובי, וכמו שנהג הסרט-ויזניצי, וכפי שנוהג הגר"ח קניבסקי ושאר גדו"י, ולא כמו אלו שדיברו בשפת האידישאי, כמו שנהגו גדולי האומה ר' משה מנדלסון, והרה"ח הרב דזיגאן זצ"ל יליד פולין...
תפסיק אתה לדפוק בקומקום. בדורות האחרונים, שפת האידיש היה שפת האם של כל יהודי אשכנזי מסורתי (ורמ"ד המודרני ככל הנראה לא דיבר אידיש רק בגרמנית, ודוקא מהאידיש של דזיגאן שהוא מלא ביטוים מסורתים חמים מלא אמונה אתה רואה את קדושת האידיש) בניגוד לשפה העיברית המודרנית שרוב דובריה היו אנטי מסורתים ושונאי הדת
אם בתירוץ אחד מתורצות שתיים או שלוש קושיות, קרוב לומר שהתירוץ אמיתי. וככל שיגדל מספר הקושיות המתורצות באותו תירוץ, כך מתחזקת ההנחה שהתירוץ אמיתי.
(תורת-מנחם עמ' 154 שיחת כ' מנחם-אב תש"י).
הננו מוחה בזה מחאה נמרצת על דבר הפרצה הנוראה שב"היימישע שטיבל" כזה פתחו קבוצה נלוזה שבשם 'אך ורק לעברית' וכבר ידוע דבר רביהגהוה"ק מסאטמאר זי"ע בענין שפה זו שיסודה בכפירה ומינות ויותר טוב להשתחוות 100 פעמים לעבודה זרה מאשר לדבר מילה אחת בעברית