אני לדודי ודודי לי - איין דין אדער צוויי דינים (#12)
- ונבנתה העיר
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: מיטוואך יולי 25, 2012 5:41 am
- האט שוין געלייקט: 6591 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 8112 מאל
אני לדודי ודודי לי - איין דין אדער צוויי דינים (#12)
.
מ'דארף צוריק אראפברענגען דעם רבי'ן
אמר ונבנתה: אל עבר החלון נשקפתי ונתתי אל לבי כי שבת האדם ממנו, חומר וגשם – ורוח אין, בחנתיו, והנה הוא תולדת מקריו – כאשר ילך המקרה כך יתעצב לבו ודמותו, לרגעים אבחננו, כאשר יאמר החכם כי אין הוויית רגע מול רגע נוצרת כי אם בהתחדש מקריו, ואל מי יקר המקרה?
אמר ונבנתה: אל עבר החלון נשקפתי ונתתי אל לבי כי שבת האדם ממנו, חומר וגשם – ורוח אין, בחנתיו, והנה הוא תולדת מקריו – כאשר ילך המקרה כך יתעצב לבו ודמותו, לרגעים אבחננו, כאשר יאמר החכם כי אין הוויית רגע מול רגע נוצרת כי אם בהתחדש מקריו, ואל מי יקר המקרה?
- הוגה
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: דינסטאג אפריל 09, 2013 1:20 pm
- געפינט זיך: מאנסי
- האט שוין געלייקט: 6841 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 6553 מאל
עס איז נישט דא וואס צוצולייגן צו דיינע ארטיקלן ווייל דו דעליווערסט געווענטליך א דבר השלם. דיינע געדאנקן זענען געוואלדיג און די משלים וואס דו נוצט זענען נאך מער. כ'האב זייער הנאה געהאט.
"לא מצאנו בשום מקום בתורה שמצווה אדם להיות למדן ובקי בכל חדרי התורה. שכן תכלית הלימוד אינה להיות למדן אלא להיות אדם טוב, לעשות הטוב ולהטיב לזולתו." ~ רמ"מ מקאצק ז"ל
- ונבנתה העיר
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: מיטוואך יולי 25, 2012 5:41 am
- האט שוין געלייקט: 6591 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 8112 מאל
פערד שיך? ניין. דו געדענקסט עס פון איבערקוקען דעם ארטיקל א האלב יאר צוריק.
מ'דארף צוריק אראפברענגען דעם רבי'ן
- ליטוואק פון בודאפעסט
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: מיטוואך דעצעמבער 19, 2012 6:51 pm
- האט שוין געלייקט: 3162 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 9133 מאל
Re: אני לדודי ודודי לי - איין דין אדער צוויי דינים (#12)
א גרויסען ייש"כ. דער וואס וויל אביסל מער פארשטייען וועגען דער טעמע, זאל לערנען די הקדמה צום שערי יושר פון הגאון ר׳ שמעון שקאפ.
Sent from my LG-K373 using Tapatalk
Sent from my LG-K373 using Tapatalk
The greatest obstacle to discovery is not ignorance--it is the illusion of knowledge.
(Daniel J. Boorstin) דא
(Daniel J. Boorstin) דא
- רויטע וואנצעס
- שריפטשטעלער
- זיך רעגיסטרירט: דאנערשטאג יוני 27, 2013 1:17 pm
- געפינט זיך: אין א לאוו רילעישינשיפ מיט גאט און מיט די מענטשהייט.
- האט שוין געלייקט: 8315 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 8762 מאל
-
- ידיד ותיק
- זיך רעגיסטרירט: פרייטאג מערץ 20, 2015 9:01 am
- האט שוין געלייקט: 1566 מאל
- האט שוין באקומען לייקס: 740 מאל
Re: אני לדודי ודודי לי - איין דין אדער צוויי דינים (#12)
הנאה געהאט צו ליינען. צי ווייס איך וואס ער וויל?
זעט מיר אויס אזוי:
ונבנתה האט זיך ענדגילטיג מייאש געווען אז דער אדם וועט עפעס טון צוליב גאט'ס וועגן - נישט פאר זיך. האט ער א פשט'ל, דינען גאט איז נישט קיין סתירה צו זיך. בעסער געזאגט, ביטול, נישט מיינען זיך, לוינט זיך אויך פאר 'זיך'! בראווא.
שנעל ברענגטס דעם רבי'ן...
זעט מיר אויס אזוי:
ונבנתה האט זיך ענדגילטיג מייאש געווען אז דער אדם וועט עפעס טון צוליב גאט'ס וועגן - נישט פאר זיך. האט ער א פשט'ל, דינען גאט איז נישט קיין סתירה צו זיך. בעסער געזאגט, ביטול, נישט מיינען זיך, לוינט זיך אויך פאר 'זיך'! בראווא.
שנעל ברענגטס דעם רבי'ן...
דברי אדוננו המלך בעיני, נגידים ומעולים ונכבדים... אבל לא אשבח אותם שהם אמת! - הרמב״ן ליעקב הראשון.