א משוגענער באלאנגט אין משוגעים הויז, און א מאלעסטער באלאנגט אין תפיסה!!
אדם המוכה מחבירו יכול לילך לקבול לפני עכו"ם אע"פ דגורם למכה היזק גדול (רמ"א סי' שפ"ח ס"ז), מותר לקצץ ידיו על ידי גוי (ש"ך ס"ק מ"ה).
איך האב מורא צו פסק'ען אזעלכע דיני נפשות. איך וואלט סובסקרייבט פאר דעם יעניגן פילן וועלכע שוואכט אפ דעם כח התאוה, פאר די רעסט אף היס לייף. די עצה פון שניידן לעבעדיג פלייש האב איך נישט מקובל פון מיינע רבי'ס.
מעשה בר' מתיא בן חרש שהיה יושב בבית המדרש ועוסק בתורה והיה זיו פניו דומה לחמה וקלסתר פניו דומה למלאכי השרת שמימיו לא נשא עיניו לאשה בעולם. פעם אחד עבר שטן ונתקנא בו אמר אפשר אדם כמו זה לא חטא אמר לפני הקב"ה רבונו של עולם רבי מתיא בן חרש מה הוא לפניך א"ל צדיק גמור הוא. אמר לפניו תן לי רשות ואסיתנו א"ל אין את יכול לו אף על פי כן א"ל לך. נדמה לו כאשה יפה שלא היתה כדמותה מעולם מימות נעמה אחות תובל קין שטעו בה מלאכי השרת שנאמר ויראו בני האלהים את בנות האדם עמד לפניו כיון שראה אותו הפך פניו ונתן לאחריו. שוב בא ועמד לו על צד שמאלו הפך פניו לצד ימין היה מתהפך לו מכל צד. אמר מתירא אני שמא יתגבר עלי יצר הרע ויחטיאני מה עשה אותו צדיק קרא לאותו תלמיד שהיה משרת לפניו א"ל לך והבא לי אש ומסמר הביא לו מסמרין ונתנום בעיניו כיון שראה השטן כך נזדעזע ונפל לאחוריו. באותה שעה קרא הקב"ה לרפאל א"ל לך לרפא את ר' מתיא בן חרש. בא ועמד לפניו א"ל מי אתה א"ל אני הוא רפאל ששלחני הקב"ה לרפאות את עיניך א"ל הניחני מה שהיה היה. חזר לפני הקב"ה אמר לפניו רבונו של עולם כך וכך אמר לי מתיא א"ל לך ואמור לו אני ערב שלא ישלוט בו יצר הרע. מיד רפא אותו
געפילטע. דאס איז אחת היתה ופרסמה הכתוב. איך האף אז דו ברענגסט נישט קיין ראיה דערצו אז פון הימל פארלאנגט מען אזעלכע אויסטערלישע מדריגות פון יעדן שמויגער.
געפילטע פיש האט געשריבן:מעשה בר' מתיא בן חרש שהיה יושב בבית המדרש ועוסק בתורה והיה זיו פניו דומה לחמה וקלסתר פניו דומה למלאכי השרת שמימיו לא נשא עיניו לאשה בעולם. פעם אחד עבר שטן ונתקנא בו אמר אפשר אדם כמו זה לא חטא אמר לפני הקב"ה רבונו של עולם רבי מתיא בן חרש מה הוא לפניך א"ל צדיק גמור הוא. אמר לפניו תן לי רשות ואסיתנו א"ל אין את יכול לו אף על פי כן א"ל לך. נדמה לו כאשה יפה שלא היתה כדמותה מעולם מימות נעמה אחות תובל קין שטעו בה מלאכי השרת שנאמר ויראו בני האלהים את בנות האדם עמד לפניו כיון שראה אותו הפך פניו ונתן לאחריו. שוב בא ועמד לו על צד שמאלו הפך פניו לצד ימין היה מתהפך לו מכל צד. אמר מתירא אני שמא יתגבר עלי יצר הרע ויחטיאני מה עשה אותו צדיק קרא לאותו תלמיד שהיה משרת לפניו א"ל לך והבא לי אש ומסמר הביא לו מסמרין ונתנום בעיניו כיון שראה השטן כך נזדעזע ונפל לאחוריו. באותה שעה קרא הקב"ה לרפאל א"ל לך לרפא את ר' מתיא בן חרש. בא ועמד לפניו א"ל מי אתה א"ל אני הוא רפאל ששלחני הקב"ה לרפאות את עיניך א"ל הניחני מה שהיה היה. חזר לפני הקב"ה אמר לפניו רבונו של עולם כך וכך אמר לי מתיא א"ל לך ואמור לו אני ערב שלא ישלוט בו יצר הרע. מיד רפא אותו
"געפילטע פיש" ביסט מכובד צולייגן א מראה מקום פאר דיין ציטאט פון גמרא.
ומכאן הקריאה יוצאת צו אלע חברה וואס ברענגען גמרות מיט חז"ל'ען, אז זיי זאלן צולייגן דער מראה מקום למען יוכל הרוצה לעיין למצוא בנקל, וליתר שאת קען מען נאך צוווארפן א לינק צום מקור [עס איז דאך נישט אזוי שווער, וויקיטעקסט איז שוין געגאנגען די עקסטרע מייל פאר אונז] …
נייגעריגקייט קען זיין גוט און שלעכט עס ווענדט זיך פארוואס מען ניצט עס.
איך בין נישט קיין גרויסער שרייבער און ווייסער, אבער איך וויל וויסן.
שמעקעדיג האט געשריבן:געפילטע. דאס איז אחת היתה ופרסמה הכתוב. איך האף אז דו ברענגסט נישט קיין ראיה דערצו אז פון הימל פארלאנגט מען אזעלכע אויסטערלישע מדריגות פון יעדן שמויגער.
דיין האפענונג איז באוויליגט. איך האב נישט געמיינט גארנישט, איחוד האט נאר געשריבן אז מ'טאר נישט "זיך קריגן מיטן באשעפער", האב איך מיך דערמאנט פון די מעשה.
נייגעריגער האט געשריבן:"געפילטע פיש" ביסט מכובד צולייגן א מראה מקום פאר דיין ציטאט פון גמרא.
ומכאן הקריאה יוצאת צו אלע חברה וואס ברענגען גמרות מיט חז"ל'ען, אז זיי זאלן צולייגן דער מראה מקום למען יוכל הרוצה לעיין למצוא בנקל, וליתר שאת קען מען נאך צוווארפן א לינק צום מקור [עס איז דאך נישט אזוי שווער, וויקיטעקסט איז שוין געגאנגען די עקסטרע מייל פאר אונז] …
AP באריכט! איינער ווייסט ווער איז דער נתן דוד ראבינאויטש??? אדער בכלל מער אינפארמעישן וועגן דעם קעיס?
NEW YORK (AP) - A Brooklyn rabbi is being accused of trying to lure an undercover detective posing as a 14-year-old girl to meet for sex.
The Brooklyn district attorney's office says Nathan David Rabinowich was arrested Wednesday after he showed up at a pre-arranged meeting in Queens.
He's being held pending arraignment on charges of attempted rape, attempted criminal sexual act and attempted endangering the welfare of a child. A telephone message left with his attorney was not immediately returned.
Authorities say the 59-year-old rabbi, who also operates a tour business, faces up to four years in prison if convicted.
נייגעריגקייט קען זיין גוט און שלעכט עס ווענדט זיך פארוואס מען ניצט עס.
איך בין נישט קיין גרויסער שרייבער און ווייסער, אבער איך וויל וויסן.